FC Unirea Alba Iulia şi luminiţa de la capătul tunelului…

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Liga lui Mitică a debutat şchiopătând, cu echipe, CS Mioveni şi Concordia Chiajna, care altădată înotau prin mijlocul clasamentului din Divizia B. O seamă de formaţii îşi dispută partidele în surghiun, semn că lucrurile nu stau deloc pe roze în ce priveşte viitorul soccerului românesc.
Dacă acestea sunt auspiciile în eşalonul de elită, cum oare putem vorbi de fotbalul din ligile inferioare, acolo unde nimic nu este clar. Deşi până la startul în Liga a II-a mai este ceva vreme, iar FRF a anunţat componenţa celor două serii, se aşteaptă ca mai multe formaţii să declare „for fait” din cauza lipsurilor materiale.
Din acest punct de vedere nici la FC Unirea Alba Iulia nu se poate vorbi despre o situaţie în roz. Începând de luni, 25 iulie 2011, albaiulienii, atâţi câţi au răspuns prezent, au intrat în cantonament la Stadionul „Cetate”. Gabriel Rotaru, cel care mai mult ca sigur va rămâne „principal” a stabilit un prim lot de 20 de fotbalişti cu care se va aborda noul sezon, însă mulţi dintre ei nu se vor prezenta la antrenamente din cauza lipsurilor materiale. Conducătorii se tot reunesc în şedinţe, însă teşchereaua rămâne tot goală. Ei stau cu mâna streaşină la ochi şi aşteaptă să vină bani din Italia, acolo unde Fabian Himcinschi a fost vândut în această vară.
O geană de lumină ar putea să apară, deoarece gruparea din „Cetate” mai deţine în sipet un nestemat: Nicuşor Stanciu (foto, în prim plan)! Chiar dacă tricolorii sub 17 ani au clacat lamentabil la Europenele pe care România le-a găzduit, totuşi câţiva jucători au arătat frumoase calităţi, între care şi juniorul albaiulian. Chiar dacă le frige buzele, oficialii unirişti n-ar vrea să-l cedeze pe Stanciu chiar pe nimic. Marian Sarmeş a confirmat faptul că se află în tratative pentru vânzarea fotbalistului: „În următoarele zile vom finaliza aceste negocieri. Cerem 300.000 de euro pentru un transfer la o echipă din ţară, plus procente dintr-un transfer intern. Dacă va pleca în străinătate, acest procent va creşte. Dar, noi nu ţinem neapărat să-l vindem, pentru că Stanciu este un jucător foarte important pentru noi!”
Cert este că în lipsa sprijinului din partea Consiliului Judeţean şi a Primăriei Alba Iulia, obiectivul fixat este în ton cu posibilităţile financiare: evitarea retrogradării… (D.H.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Adi 27 iulie 2011 at 0:31

Gh. Ciul Unirea de miercuri intra in cantonament!!!! informati-va corect nu mai puneti botu la mere pere. noul antrenor al Unirii e Mihai Dascalescu!!!

Le are cu..... 27 iulie 2011 at 9:24

Auzi mai ca vor 300 000 E pe juniorul Stanciu de care s-a interesat Rapidul dar vazand cum joaca asta si nationala U 19 cu doar 1 punct smuls precum Pacala,daca i-a junate din suma e f.bine zic unii impresari…..Pasarea malai viseaza !!!

Comentariile sunt oprite