Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FC Unirea Alba Iulia învinge şi urcă pe podium

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Apăsaţi de o săptămână încordată, „alb-negrii” au început şovăielnic întâlnirea cu Mureşul Deva, echipă ce a ameninţat prima pe „Cetate”: dublă oportunitate I. Şerban (minutul 7 – şut din „liberă” respins în corner de Pascal şi „cap” reţinut de portar). Uniriştii afişau o evoluţie în ton cu vremea, în ceaţă, parcă o prelungire a jocului tern cu Luceafărul şi în primul mitan au existat numai două pericole la buturile adverse: Bălu (28 – reluare în plasa laterală), Bucurică (32 – minge bâlbâită de goalkeeperul devean). În rest amfitrionii s-au chinuit, parcă duceau apă cu ciurul, spre insatisfacţia fanilor, ofuscaţi de ritmul lent şi lipsa de soluţii ofensive.
La reluare albaiulienii au apăsat pedala, dar tot fără orizont, terenul însă se înclină spre poarta lui Al. Coman, cu o excepţie (75 – Bumbac şi I. Stan l-au blocat pe Melcea). Gherman încearcă să regleze din mers un organism ce nu funcţiona (Al. Giurgiu a adus un plus), presiunea se intensifică şi încep să apară situaţiile fierbinţi: Pecarov (47 – şut la colţul scurt scos de Al. Coman), Bălu (49 – reluare peste din 10 metri), S. Mureşan (61 – a finalizat slab din 12 metri), Pleniceanu (64 – a tras de la marginea careului, a intervenit Al. Coman), Bucurică (65 – „cap” spre poarta părăsită, situaţie anulată de ofsaidul lui Pecarov), acelaşi inepuizabil fundaş stânga a trimis puţin deasupra (79) de la limita suprafeţei de pedeapsă. Când tensiunea a atins cote înalte şi suporterii iritaţi de ineficacitate solicitau introducerea lui M. Tănasă, Pecarov s-a dovedit izbăvitor cu 7 minute înaintea finalului şi marchează după o eroare a portarului Al. Coman şi 325 de minute de sterilitate uniristă. În prelungiri, Bălu (90+2) l-a luat la ţintă pe Al. Coman şi totul s-a terminat cu „happy end” şi sloganul din tribuna a doua „să vină banii, să vină banii la băieţi”.
lSuferinţă pe faza de atac
Antrenorul unirist (omologul său a dispărut rapid de la arenă) a recunoscut la finele victoriei în „stil italian” că FC Unirea a suferit. „Anticipam un joc dificil, Deva nu avea ce să piardă, şi-a vândut scump pielea. I-am avertizat pe jucători că nu putem câştiga numai prin simpla prezenţă în teren. În jocurile de acasă avem foarte multe probleme pe faza de atac”, a spus Gherman, mulţumit de poziţia din clasament. „Era normal ca Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa să se desprindă, noi ne dorim să rămânem în partea superioară, iar în iarnă să aducem jucători şi să întărim concurenţa pe posturi”, a mai afirmat principalul Unirii. „Au fost mai mulţi jucători care nu m-au mulţumit, iar dacă C. Cornea m-ar fi satisfăcut nu l-aş fi înlocuit. De apreciat atitudinea echipei, ce a înţeles că trebuie să joace, să câştige aşteptând ca în scurt timp să se rezolve problemele cu primele”, a conchis Gherman, ce a prilejuit debutul în eşalonului secund a tânărului Ionuţ Stan (17 ani împliniţi în 12 august). „Am avut trac în prima repriză, mai ales că am evoluat pe un post nou, cel de fundaş lateral, nefiind familiarizat cu respectiva poziţie. Odată trecute emoţiile, mi-am revenit şi sunt bucuros că am păşit cu dreptul”, a afirmat tânărul apărător.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea