FC Unirea a fost refuzată de Marius Cristea!

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Divizionara secundă se chinuie, lovită din toate părţile şi apăsată de multiplele probleme (ultima fiind ancheta DNA în cazul „Pomponio”). Pe lângă dificultăţile financiare, cu o campanie de transferuri întârziată şi o evidentă subţirime a efectivului, FC Unirea a ajuns să fie refuzată de jucători proveniţi din eşaloanele inferioare şi a primit încă o lovitură. După ce a lăsat o impresie excelentă în partida de Cupă dintre Europa Alba Iulia şi FC Zalău (o dublă realizată, faultat la cele două lovituri de pedeapsă), mijlocaşul Marius Cristea, dorit insistent de antrenorul Gabriel Rotaru nu s-a mai prezentat la antrenamente, fiind nemulţumit de contractul oferit, suma de 400 euro lunar, printre cele mai mici din lot. Promiţătorul fotbalist în vârstă de 22 ani a analizat propunerea şi şi-a dat seama că financiar nu va câştiga cu mult mai mult în Liga a II-a decât în Liga a IV-a. „Sunt conştient că ratez o oportunitate de a evolua în eşalonul secund, dar în condiţiile financiare date, mai bine rămân la Europa. Eram şi nepregătit, însă în mare parte nu aş dori să merg la Unirea”, a spus Marius Cristea (foto dreapta în alb-negru), dorit de UTA Arad şi mai recent de Arieşul Turda, grupare ce-l aşteaptă zilele viitoare şi i-a propus o înţelegere mai consistentă.
Vestea i-a deranjat pe şefii Unirii, ce nu-şi închipuiau un asemenea deznodământ. „Suntem dezamăgiţi, nu ne aşteptam să procedeze aşa. Noi credeam că i-am oferit o şansă, însă acum şi să vină, nu mai dorim să-l luăm. La pomul lăudat…”, a afirmat Ioan Dida, preşedintele executiv al „alb-negrilor”. Pe de altă parte însă, jucătorii aduşi din alte zone se bucură, la fel ca în ultimii ani de sume considerabile, în detrimentul celor din zonă, o politică deloc înţeleaptă. Unirea l-a testat ieri pe mijlocaşul stânga Claudiu Vasile Marian (20 ani, fost la Rapid II) şi îi aşteaptă în continuare pe O. Bucur (Pandurii) şi G. Petcuţ (FCM Tg Mureş) – discuţiile aproape finalizate, Y. Camara, sau V. Dinu şi D. Gafiţa (Ov. Munteanu la care se renunţase, prezentându-se în continuare la antrenamente).
Dan HENEGAR

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

1 comentariu

mister h 12 august 2011 at 16:09

ce tare.las ca vin alti fotbalisti din ate parti cand sunt destui fotbalisti foarte buni in judetul alba.pai 400 de euro e salar lunar mai oameni buni…..si mai vine si DIDA MAMALIGA SA FACA COMENTARI TAMPITE….. scuza-ti domnu presedinteDida..hai sictir

Comentariile sunt oprite