Rămâi conectat

Sport

FC Argeş – FC Unirea Alba Iulia 1-0 (1-0) „Alb-negrii” lui Gherman au pierdut mini-derbyul pentru locul trei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Seria invincibilă a Unirii Alba Iulia ce data de 6 jocuri şi 49 de zile s-a sfârşit astăzi pe arena „Nicolae Dobrin” din Piteşti. Etapa a 13-a a fost una ghinionistă pentru ardeleni, iar piteşteanul Alin Popa a deschis scorul cu un voleu spectaculos din careu în minutul 11, punând astfel punct imbatabilităţii de 296 de minute în care căpitanul unirist Adrian Pascal nu a scos mingea din poartă (goalkeeperul albaiulian nu mai fusese învins din etapa a 9-a, de la Baia Mare). „Am făcut una dintre cele mai slabe partide din actualul sezon. Felicit tânăra echipă gazdă pentru modul cum a evoluat. Sunt convins că la finele sezonului şi formaţiile de pe locurile 3 sau 4 o să promoveze„, a declarat Gherman.
*Şi totuşi Potopea titular, Y. Camara suspendat!
În cele din urmă, antrenorul Stelian Gherman a decis să nu modifice sistemul tactic şi a preferat să utilizeze un modul defensiv cu 4 apărători, titularizându-l în flancul lateral dreapta pe Potopea, în detrimentul lui M. Pistol în zona centrală. În confruntarea de la Piteşti, francezul Yamoudou Camara a încasat un cartonaş galben în minutul 29, după o altercaţie cu M. Ion, a acumulat 4 avertismente şi va fi suspendat în întâlnirea de pe „Cetate” cu Juventus Bucureşti. Fundaşul francez s-a dovedit extrem de nervos în actul întâi a scăpat în două rânduri de eliminare şi Gherman a fost obligat să-l înlocuiască pentru a-l proteja de un „roşu” meritat. Şi Bucurică a fost substituit în primul mitan (din pricina unor probleme medicale), iar până în minutul 57, Gherman a epuizat toate înlocuirile.
*Nervozitate maximă, Ciofu şi Potopea eliminaţi, uniriştii au coborât pe locul 4
Iritarea evidentă manifestată în teren de echipierii vizitatori are la bază nemulţumirile legate de neachitarea primelor pentru luna octombrie, „alb-negrii” având în „Trivale” o replică palidă, fără periculozitate în ofensivă şi ocazii reale de gol. Şi dacă Y. Camara a scăpat de „roşu” în schimb în minutul 76, coechipierul său V. Ciofu a fost eliminat direct pentru că l-a lovit cu piciorul în cap pe Năstăsie, lăsându-şi echipa în inferioritate numerică. Până în ultimele 10 minute Alba nu a ameninţat buturile adverse, iar FC Argeş controla jocul la pas, fără echivoc. Şi pentru ca tacâmul să fie complet, în prelungiri, Potopea (FC Unirea Alba Iulia) a fost şi el eliminat (henţ în postura de ultim apărător)! Unirea a ratat examenul pentru ultima treaptă a podiumului şi va aborda confruntarea de despărţire de suporteri, sâmbăta viitoare, acasă cu Juventus Bucureşti (ce a stopat Poli Timişoara, ce venea după trei victorii fără gol primit) fără aportul a trei jucători, Y. Camara, Potopea şi Ciofu. În final Unirea a presat (Pecarov blocat în minutul 81 de O. Popescu şi Pleniceanu 90+2, lovitură liberă ce a trecut foarte aproape de bară), au apărut emoţiile pentru amfitrioni, dar degeaba şi trupa albaiuliană a coborât pe poziţia a 4-a, cu 20 de puncte, fiind depăşită deocamdată doar de FC Argeş (21 puncte), iar mâine se joaca Chindia Târgovişte – UTA Arad.

Au fost utilizate distribuţiile: *FC Argeş: Fl. Croitoru – C. Tudor, O. Ionescu, Wallace, Briceag – A. Popa (82, Stănescu), Cârstoiu, Năstăsie/ cpt (77, Negoiţă), M. Ion (70, Răuţă) – Ivănică, R. Cârstea. Antrenor Viorel Dumitrescu. Pe bancă Rusandu – Botea, Garniţă, Răuţă, Beuran; *FC Unirea Alba Iulia: Pascal/ cpt – Potopea, Y. Camara (44, M. Pistol), Bumbac, Bucurică (40, M. Oprea) – Bălu, Ciofu, Pleniceanu, Al. Giurgiu (57, M. Tănasă) – Pecarov, S. Mureşan. Pe bancă Lasc – D. Militaru, Cl. Oara, Negură. Antrenor Stelian Gherman.
*Arbitri Fl. Miron, Ad. Vidan, V. Marinescu; rezervă I. Marodin (Bucureşti); observatori Fl. Verigeanu (Rm Vâlcea), V. Leşeanu (Giurgiu).

Dan HENEGAR
Foto Mihai Neacşu, ziarul „Obiectiv Argeşean”



Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice, în cadrul Galei Sportului, eveniment organizat la Sala „Transilvania” și organizat de CJ Sibiu! Miruna Măda, sportiva originară din Alba, a fost desemnată, de curând, cel mai bun sportiv din județul Sibiu în anul 2023, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea