Exclusivitate! Partida România – Grecia ar putea avea loc în Alba

Narcisa Lecuşanu, solia judeţului Alba la FR de Handbal

ELIT

    În continuarea turneului de handbal juvenil “Mici campioni, mari campioni”, organizat de Consiliul Local Ocna Mureş, în parteneriat cu Asociaţia Sportivă „Salinae”, directorul tehnic al Federaţiei Române de Handbal, fosta glorie a lotului naţional, Narcisa Lecuşanu, a vizitat municipiul Alba Iulia. Ea a fost însoţită de Ana Maria Grozav-Stecz (AS „Salinae” Ocna Mureş) şi Marinela Damian, alte două promotoare ale handbalului în rândul tinerilor şi copiilor din Ocna Mureş şi Războieni, precum şi de prof. Graţiela Tiutiu.
„Îmi amintesc că la începutul anilor ’90 veneam în catonament la Alba Iulia. Stăteam la internatul unui liceu, de unde vedeam Catedrala Ortodoxă (n. r. – fostul internat al Colegiului Naţional „HCC”, unde acum este Colegiul Tehnic „Apulum”). Aveam un regim militar, ne trezeam la ora 6.00 şi făceam câte 3 antrenamente pe zi. Handbalul era ca o armată. Dar fără muncă nu perseverezi în niciun domeniu. Nici în sport, nici la dvs. în presă, niciunde. Dar Imnul României nu se cântă decât pentru sportivi şi preşedinte, iar mândria este enormă atunci când asculţi imnul ţării tale. Nu pot să spun deocamdată cum este Alba Iulia, dar o văd foarte mult schimbată”, a declarat în exclusivitate pentru ziarul „Unirea”, Narcisa Lecuşanu.
Delegaţia a vizitat „Traseul celor Trei Fortificaţii”, avându-l drept ghid pe col. (r) Vasile Opruţa, comandantul Gărzii Cetăţii, foarte amabil ca de obicei. În cadrul discuţiilor s-a lansat ideea organizării, de „Zilele Municipiului Alba Iulia” a partidei oficiale dintre România şi Grecia, meci contând pentru preliminariile Campionatului European de Handbal, din decembrie 2012, din Olanda. Pentru că Alba Iulia nu are o sală de sport cu teren de handbal omologat pentru competiţii internaţionale, partida de handbal ar putea avea loc în Sala „Florin Fleşeriu” din Sebeş. Narcisa Lecuşanu a fost de acord să înainteze propunerea preşedintelui FRH, Cristian Gaţu, pentru a face primele demersuri oficiale către autorităţile judeţene şi locale din Alba.
„Dacă FRH va primi sprijin din partea administraţiei locale, cred că ar fi un lucru extraordinar ca meciul retur cu Grecia să-l disputăm în Alba. Sper acest lucru în special pentru copii şi tineri, care pot îndrăgi acest sport şi care sunt viitorul ţării”, a mai spus Narcisa Lecuşanu.

Robert GHERGU

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

capitala 10 ianuarie 2012 at 23:09

Asta e exact ca si aia Alba Iulia ar putea sa fie capitala culturala europeana! :))

capitala 10 ianuarie 2012 at 23:10

asta e exact ca aia ca Alba Iulia ar putea fi capitala culturala europeana

Comentariile sunt oprite