Rămâi conectat

Sport

Exclusivitate! Partida România – Grecia ar putea avea loc în Alba

Publicat

în

Narcisa Lecuşanu, solia judeţului Alba la FR de Handbal

    În continuarea turneului de handbal juvenil “Mici campioni, mari campioni”, organizat de Consiliul Local Ocna Mureş, în parteneriat cu Asociaţia Sportivă „Salinae”, directorul tehnic al Federaţiei Române de Handbal, fosta glorie a lotului naţional, Narcisa Lecuşanu, a vizitat municipiul Alba Iulia. Ea a fost însoţită de Ana Maria Grozav-Stecz (AS „Salinae” Ocna Mureş) şi Marinela Damian, alte două promotoare ale handbalului în rândul tinerilor şi copiilor din Ocna Mureş şi Războieni, precum şi de prof. Graţiela Tiutiu.
„Îmi amintesc că la începutul anilor ’90 veneam în catonament la Alba Iulia. Stăteam la internatul unui liceu, de unde vedeam Catedrala Ortodoxă (n. r. – fostul internat al Colegiului Naţional „HCC”, unde acum este Colegiul Tehnic „Apulum”). Aveam un regim militar, ne trezeam la ora 6.00 şi făceam câte 3 antrenamente pe zi. Handbalul era ca o armată. Dar fără muncă nu perseverezi în niciun domeniu. Nici în sport, nici la dvs. în presă, niciunde. Dar Imnul României nu se cântă decât pentru sportivi şi preşedinte, iar mândria este enormă atunci când asculţi imnul ţării tale. Nu pot să spun deocamdată cum este Alba Iulia, dar o văd foarte mult schimbată”, a declarat în exclusivitate pentru ziarul „Unirea”, Narcisa Lecuşanu.
Delegaţia a vizitat „Traseul celor Trei Fortificaţii”, avându-l drept ghid pe col. (r) Vasile Opruţa, comandantul Gărzii Cetăţii, foarte amabil ca de obicei. În cadrul discuţiilor s-a lansat ideea organizării, de „Zilele Municipiului Alba Iulia” a partidei oficiale dintre România şi Grecia, meci contând pentru preliminariile Campionatului European de Handbal, din decembrie 2012, din Olanda. Pentru că Alba Iulia nu are o sală de sport cu teren de handbal omologat pentru competiţii internaţionale, partida de handbal ar putea avea loc în Sala „Florin Fleşeriu” din Sebeş. Narcisa Lecuşanu a fost de acord să înainteze propunerea preşedintelui FRH, Cristian Gaţu, pentru a face primele demersuri oficiale către autorităţile judeţene şi locale din Alba.
„Dacă FRH va primi sprijin din partea administraţiei locale, cred că ar fi un lucru extraordinar ca meciul retur cu Grecia să-l disputăm în Alba. Sper acest lucru în special pentru copii şi tineri, care pot îndrăgi acest sport şi care sunt viitorul ţării”, a mai spus Narcisa Lecuşanu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Mâine pe “Cetate”, Unirea Alba Iulia – Sănătatea Cluj | Se termină chinul…

Publicat

în

Oficial, Unirea Alba Iulia abordează ultimul meci al acestei ediții din postura de retrogradată în Liga a 4-a, un moment dezolant pentru istoria clubului din Cetatea Marii Uniri.

Sâmbătă, de la ora 18.00, pe “Cetate” este reprezentația de final a acestei staguni chinuitoare, cu Sănătatea Cluj (locul 6, 33 de puncte), adversar care în urmă cu o lună a administrat fostei prim-divizionare un rușinos “set la zero”. (Ne)oficial, Unirea Alba Iulia va continua de la toamnă tot la acest nivel, prin primirea unul loc sub soarele celei de-a treia scene. “Alb-negrii”, penultimii în ierarhia Seriei a 9-a, cu 26 de puncte, au retrogradat, pe hârtie, săptămâna trecută, în urma remizei de la Reghin (aveau nevoie de victorie), chiar dacă au 4 runde fără eșec (10 puncte acumulate). Vor absenta Oluwaseun și Fetița – suspendați, va reveni Cîrloanță.

Ne dorim să câștigăm, cu toate că avem probleme în compartimentul ofensiv. Suntem motivați să ne impunem pentru că ultima impresie contează”, a punctat Marcel Rusu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Se va trage cortina, va veni vacanța, însă vara se anunță una incitantă pentru Alba Iulia fotbalistică: preluarea clubului de către Primărie, prin intermediul CS Municipal Unirea Alba Iulia (a se citi confirmarea primirii locului, rezolvarea aspectelor juridice, hotărâri de CL în acest sens, cesionarea dreptului de participare, nou proiect etc.).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Sâmbătă, ora 18.00, CS Ocna Mureș – Sticla Turda | Bate vântul de vacanță

Publicat

în

Sâmbătă, la ora 18.00, este ultima rundă din play-off-ul Seriei a 9-a, între CS Ocna Mureș (locul 8, 30 de puncte) și Sticla Arieșul Turda (‘lanterna roșie”, cu 21 de puncte).

O întâlnire peste care adie aerul de vacanță, miza fiind doar orgoliul echipei conduse de Paul Ciucă în compania unui oponent deja resemnat și retrogradat (3 eșecuri la rând). Ocnamureșenii încheie al doilea sezon consecutiv pe a treia scenă, dar au de luat o revanșă în plan moral, după seria dezamăgitoare din ultimele 5 jocuri (trei înfrângeri la rând, un punct și un gol, 1-15 golaveraj!). Va lipsi Cioară – probleme cu serviciul.

Am evitat retrogradarea, deci principalul obiectiv este realizat. Însă ultima lună a fost una sub așteptări, am cam stricat imaginea clădită în cea mai mare parte a campionatului, iar cauzele sunt mai multe, nu una singură. În ultimul meci vom încerca să lăsăm o impresie bună, să plece suporterii bucuroși acasă”, a transmis antrenorul Paul Ciucă.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Luni, 30 mai, în „Arini”, selecție cu Ion Geolgău pentru clasa de fotbal (a V-a) de la LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș

Publicat

în

Federația Română de Fotbal, Primăria Municipiului Sebeș și LPS “Florin Fleșeriu” Sebeș, în colaborare cu CJ Alba, ISJ Alba și AJF Alba, organizează luni, 30 mai, pe Stadionul „Arini”, de la ora 16.00, o acțiune de selecție pentru constituirea unei clase (a V-a) de fotbal (băieți născuți în anii 2011, 2012).

Cu acest prilej, un proiect pilot la nivel național, în Alba va fi prezent Ion Geolgău (manager departament scouting FRF). „Tragem speranță că vom reuși să ne atingem dezideratele, respectiv să descoperim la selecție tineri promițători. Așteptăm peste 30 de participanți”, a spus Doru Oancea, director adjunct al instituției de învățământ din Sebeș.

În momentul demarării acțiunii de promovare a evenimentului, erau fixate posibile acțiuni similare la Alba Iulia (pe „Cetate”), Aiud sau Zlatna, pe parcursul a două zile, fiind așteptați și Mihai Stoichiță (președintele Comisiei Tehnice din cadrul FRF), Lucian Sânmărtean (manager sportiv al loturilor de juniori) și Miodrag Belodedici (membru în comisia tehnică a FRF). Însă participarea nu a fost la nivelul scontat, astfel că selecția se va derula într-o singură zi.

Elit - Gustul Desăvârșit

De la toamnă, anul școlar 2022/2023, se va înființa o clasă cu specific “fotbal” la Liceul cu Program Sportiv “Florin Fleșeriu” Sebeș. Pentru realizarea acestui deziderat se mizează pe implicarea Federației Române de Fotbal și a Primăriei Municipiului Sebeș.

Ne dorim să creăm o clasă de fotbal, începând de la clasa a V-a, respectiv pentru jucători născuți în anul 2011. Să ajungem la nivel județean să luăm unii dintre cei mai buni copii. FRF se va ocupa prin departamentul de scouting de selecția acestor tineri, cu care vom lucra pe baza unei metodologii oferite de FRF. Primăria ne va susține cu cazare și mâncare gratis la internatul liceului”, a spus Doru Oancea în cadrul unei emisiuni la Radio Unirea FM. Doru Oancea este în acest moment antrenor la  nder 17 a LPS Sebeș, dar și la Industria Galda de Jos, clasată pe locul secund în Liga a 4-a.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare