Rămâi conectat

Sport

Exclusivitate! Partida România – Grecia ar putea avea loc în Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Narcisa Lecuşanu, solia judeţului Alba la FR de Handbal

    În continuarea turneului de handbal juvenil “Mici campioni, mari campioni”, organizat de Consiliul Local Ocna Mureş, în parteneriat cu Asociaţia Sportivă „Salinae”, directorul tehnic al Federaţiei Române de Handbal, fosta glorie a lotului naţional, Narcisa Lecuşanu, a vizitat municipiul Alba Iulia. Ea a fost însoţită de Ana Maria Grozav-Stecz (AS „Salinae” Ocna Mureş) şi Marinela Damian, alte două promotoare ale handbalului în rândul tinerilor şi copiilor din Ocna Mureş şi Războieni, precum şi de prof. Graţiela Tiutiu.
„Îmi amintesc că la începutul anilor ’90 veneam în catonament la Alba Iulia. Stăteam la internatul unui liceu, de unde vedeam Catedrala Ortodoxă (n. r. – fostul internat al Colegiului Naţional „HCC”, unde acum este Colegiul Tehnic „Apulum”). Aveam un regim militar, ne trezeam la ora 6.00 şi făceam câte 3 antrenamente pe zi. Handbalul era ca o armată. Dar fără muncă nu perseverezi în niciun domeniu. Nici în sport, nici la dvs. în presă, niciunde. Dar Imnul României nu se cântă decât pentru sportivi şi preşedinte, iar mândria este enormă atunci când asculţi imnul ţării tale. Nu pot să spun deocamdată cum este Alba Iulia, dar o văd foarte mult schimbată”, a declarat în exclusivitate pentru ziarul „Unirea”, Narcisa Lecuşanu.
Delegaţia a vizitat „Traseul celor Trei Fortificaţii”, avându-l drept ghid pe col. (r) Vasile Opruţa, comandantul Gărzii Cetăţii, foarte amabil ca de obicei. În cadrul discuţiilor s-a lansat ideea organizării, de „Zilele Municipiului Alba Iulia” a partidei oficiale dintre România şi Grecia, meci contând pentru preliminariile Campionatului European de Handbal, din decembrie 2012, din Olanda. Pentru că Alba Iulia nu are o sală de sport cu teren de handbal omologat pentru competiţii internaţionale, partida de handbal ar putea avea loc în Sala „Florin Fleşeriu” din Sebeş. Narcisa Lecuşanu a fost de acord să înainteze propunerea preşedintelui FRH, Cristian Gaţu, pentru a face primele demersuri oficiale către autorităţile judeţene şi locale din Alba.
„Dacă FRH va primi sprijin din partea administraţiei locale, cred că ar fi un lucru extraordinar ca meciul retur cu Grecia să-l disputăm în Alba. Sper acest lucru în special pentru copii şi tineri, care pot îndrăgi acest sport şi care sunt viitorul ţării”, a mai spus Narcisa Lecuşanu.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4, etapa a 23-a: liderul CIL Blaj, 4-0 în deplasare cu CSM Unirea Alba Iulia și 100 de goluri marcate! Moment de reculegere pentru Ciprian Râșniță (Limbenii Limba)

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 4, etapa a 23-a: liderul CIL Blaj, 4-0 în deplasare cu CSM Unirea Alba Iulia și 100 de goluri marcate! Moment de reculegere pentru Ciprian Râșniță (Limbenii Limba) *CSM Unirea Alba Iulia 2 – CIL Blaj 0-4 (0-2): Nicula (38), R. Trif (45, penalty), Tomuța (61), Borșoi (77). Liderul, a treia victorie consecutivă, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea