Rămâi conectat

Sport

Ex-uniristul Nicuşor Stanciu, la un pas de Dinamo

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Naivitatea lui Porumboiu speculată de „câinii roşii”

    Când a plecat în luna septembrie la FC Vaslui se părea că uniristul Nicuşor Stanciu a făcut adevăratul pas spre performanţă: salt spre o echipă solidă, cu pretenţii la trofee interne şi participantă în Europa League. Internaţionalul român, cel mai bun tricolor la Euro Under 19 (marcatorul unicului gol) devenise titular la naţionala de „tineret” pentru care a şi înscris în oficiale, iar stagiul petrecut sub comanda lui Victor Piţurcă, l-a făcut pe selecţioner să decreteze: „Nicuşor este un tânăr de mare perspectivă, poate deveni liderul reprezentativei, noul număr «10»”. Unirea îşi freca mâinile de bucurie întrucât a vândut în cele din urmă un fotbalist de mare perspectivă, cei 224.000 de euro însemnând practic banii pentru a exista (imaginaţi-vă scenariul turului fără acea infuzie de supravieţuire). Şi totuşi posibil, dar greu de imaginat la un patron de anvergura lui Porumboiu, acesta poate pierde banii şi jucătorul în cauză, declanşându-se un adevărat război din pricina lui Stanciu între Dinamo şi FC Vaslui!
lNu joacă de 3 luni, transfer complicat!
În 9 septembrie, Adrian Porumboiu a achitat 200.000 de euro (la care se adaugă parţial TVA) către firma de impresariat a lui Florin Manea, care avea obligaţia să-l aducă liber de contract pe Stanciu de la Alba Iulia. Agentul şi-a îndeplinit sarcina, dar Vasluiul are interzis la achiziţii pînă în ianuarie 2012, astfel că nu l-a putut legitima pe fotbalistul de 18 ani, care implicit nu a fost utilizat de Hizo (având în picioare numai partidele de la tineret, unde din pricina situaţiei complicate nu a mai fost convocat la partida cu Franţa din noiembrie)! După 45 de zile, valabilitatea legitimării provizorii a expirat, astfel că Nicuşor (ce nu-şi primise drepurile financiare de la moldoveni în acel moment) a depus memoriu la Comisia de Soluţionare a Litigiilor din cadrul LPF pentru ca acordul semnat cu moldovenii să devină nul. Internaţionalul de tineret se află acum la Alba Iulia şi aşteaptă decizia Comisiei, apoi va parafa un angajament pe cinci sezoane cu Dinamo!
lŞi totuşi Porumboiu pierde…
„Nicuşor e o ţintă pentru Dinamo pentru că e moca. Le-am spus să stea în banca lor, dar ei continuă şi forţează jucătorul, i-au găsit şi avocat. Noi am plătit jucătorul la zi, s-au dus zilele în care Dinamo putea lua jucători cu arcanul”, a acuzat Porumboiu, iar Nicolae Badea a comentat afirmaţiile lui patronului moldovean: „Interesant este cum au reuşit vasluienii să-l transfere şi să-l legitimeze pe Nicolae Stanciu. E foarte bine că plătesc un jucător nelegitimat”. Surse apropiate „câinilor roşii” susţin că 60.000 de euro pe sezon va cîştiga Stanciu în primul an la Dinamo, plus bonusuri de performanţă. „Nu e vreun obiect Stanciu ca să îl pierdem. El are două contracte cu noi, unu de juniori şi unu de seniori. Cei de la Dinamo ar trebui să-şi vadă de treaba lor. Încearcă să ia un jucător de la Vaslui, aflat sub contract cu noi, vor să-l ademenească printr-un impresar. Să stea în banca lor şi să nu se mai bazeze că au relaţii pe la comisii. Încearcă fel de fel de tertipuri, cum că nu va mai fi selecţionat la naţională dacă va rămâne la Vaslui”, a contracarat Porumboiu.
În timp, vasluienii i-au ascuns lui Nicolae Stanciu faptul că nu-l pot legitima, de frică să nu-l piardă apoi gratis! Mijlocaşul de 18 ani s-a pregătit o perioadă bună de timp cu echipa secundă, însă la un moment dat a cerut explicaţii referitor la viitorul său şi apoi a plecat acasă. Nicolae Stanciu s-a adresat Camerei Naţionale de Soluţionare a Litigiilor a FRF pentru a fi sigur că nu mai este legitimat de FC Vaslui, şi cum sunt şanse mari ca respectiva comisie să-i dea dreptate, un verdict urmând a fi oferit pe 8 decembrie, mijlocaşul este aşteptat să semneze cu Dinamo chiar în ziua când va primi oficial decizia. (H.D.M.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

FOTO: Cupa “Alba Carolina”, ediția a 7-a, la karate | Rezultatele ACS Karate Forever Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Sâmbătă, în Sala de Sport a Colegiului “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia s-a desfășurat ediția a 7-a a Cupei “Alba Carolina” la karate.

La competiția de tradiție organizată de ACS Karate Foerver Alba Iulia (antrenori Simion Băluță 8 dan și Alina Băluță 4 dan), în colaborare cu Direcția Județeană de Sport Alba, au fost prezenți 360 de competitori de la 19 cluburi din țară, care s-au întrecut în probele de kata individual, kumite individual, kata echipe și kumite echipe. Din județul Alba au concurat reprezentanții CSM Unirea Alba Iulia (antrenor Simion Băluță 8 dan), ACS Karate Forever Alba Iulia, ACS Karate Forever Șpring, ACS Karate Forever Poiana Sibiului, CSC Bistra (antrenor Viviana Pripon 6 dan) și Colegiului Național Liceal “Mihai Viteazul” Alba Iulia (antrenor Florin Grozav 5 dan). Clasamentul pe cluburi: 1. CSC Bistra, 2. Champions Karate Club Deva (antrenori Adrian Crețu 3 dan și Larisa Militaru 3 dan), 3. CSAM Kyudokan Mediaș (antrenori Dorin Anghel 5 dan și Gabriel Coman 4 dan), cluburl organizator nu a participat în ierarhie.

Rezultatele  ACS Karate Forever Alba Iulia: Rafaela Muntean – locul întâi la kata (kihon), locul 2 kumite; Sonia Rad – locul întâi la kata, locul întâi la kata echipe; April Dachin – locul întâi la kata; David Borza – locul doi la kata, locul întâi la kumite; Radu Căldărar – locul întâi la kata; Maya Benke – locul întâi la kata, locul 3 la kumite; Ema Bărnuțiu – locul 3 la kata, locul întâi kumite; Daria Glodeanu – locul întâi la kihon; Giulia Ungureanu – locul 3 kata, locul întâi kumite; Ilinca Gheorghe – locul întâi kihon, locul 3 kumite; Elisea Stoica – locul 2 kata, locul 2 kumite și locul întâi kata echipe; Eric Odveremean – locul 2 kata și locul 2 kumite; Vlad Chedves – locul 2 kata și locul 3 kumite; Bianca Ungureanu – locul 2 kata și locul 3 kumite; Petra Braniște – locul 2 kihon; Miruna Chedves – locul 2 kihon; Nicolas Bălșan – locul 2 kihon; Dragoș Viț – locul 3 kata și locul 3 kumite; Robert Bercea – locul 3 kata și locul 3 kumite; Diana Rus – locul 3 kata; Cătălin David – locul 3 kihon; Bogdan Ileană – locul 3 kumite;

Elit - Gustul Desăvârșit

*Karate Forever Șpring: Bogdan Tăușan – locul întâi kata și locul 2 kumite; Yannis Mateș – locul întâi kata și locul doi kumite; Robert Mărginean – locul întâi kata și locul doi kumite; Ioana Anghel – locul 3 kata și locul 2 kumite; Gabriel Szocs – locul 3 kata și locul 3 kumite;

*Karate Forever Poiana Sibiului: Casian Șufana – locul întâi kata și locul 3 kata echipe; Natalia Șufana – locul întâi kihon și locul 3 la kate echipe, Maria Marcu – locul 2 kata și locul 3 kata echipe; Andrei Bogdan – locul 2 kata, locul 2 kumite și locul 3 kata echipe; Ianis Taban – locul 2 kata; Maria Șufana – locul 3 kata și locul 3 kata echipe; Petruța Bogdan – locul 3 kata și locul 3 kata echipe.

“Mulțumim pentru sprijin Primăriei municipiului Alba Iulia, SNP-Filiala Oltenia (președinte Nicolae Popescu), Colegiului «Horea Closca și Crisan» Alba Iulia, BT-Sucursala Alba, Carmangeria Vlade, doamnei Iulia Stănilă (primarul comunei Spring), domnului Cosmin Suciu (manager Cora Trade), oficialităților din comuna Poiana Sibiului”, a transmis antrenorul Simion Băluță


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Ovidiu Maier revine la… CSM Unirea Alba Iulia, într-o funcție administrativă! Lovitură de imagine pentru „alb-negri”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ovidiu Maier, unul dintre cei mai iubiți jucători din istoria Unirii Alba Iulia, revine la… CSM Unirea Alba Iulia în această primăvară.

Maier a fost sâmbătă pe „Cetate” și a dat lovitura de începere a partidei CSM Unirea Alba Iulia – Avântul Reghin, scor 4-0, care a parafat calificarea în play-off a „alb-negrilor”. Radu Urcan, directorul clubului albaiulian, i-a oferit pe gazon un tricou personalizat, cu numărul 14, acela purtat de Maier în perioada când a promovat cu Unirea în Divizia A.

Normal că aș vrea să pun umărul la Unirea Alba Iulia, indiferent de funcție. Nici nu contează prea mult ce rol voi avea, ideea este că există intenții să colaborăm, de la primarul din Alba Iulia și până la conducerea clubului. Mă bucură că oamenii s-au gândit la mine, este o propunere onorantă. Am jucat la Alba Iulia, am făcut performanță, am rămas atașat de Unirea Alba Iulia, am foarte mulți prieteni la club”, a spus Oviciu Maier

Elit - Gustul Desăvârșit

„Motanul”, genialul fotbalistic din Ocna Mureș, va colabora din divizionara terță din Cetatea Marii Uniri, urmând ca zilele viitoare să fie stabilită concret forma de colaborare și funcția. „Ovidiu Maier și-a dat acceptul, iar zilele viitoare vom găsi modalitatea de colaborare. Maier a scris istorie pentru Unirea Alba Iulia, este, a fost și va fi alături de noi„, a confirmat Mihai Dăscălescu, președintele secției de fotbal a CSM Unirea Alba Iulia, într-o emisiune la Radio Unirea FM.

Ovidiu Maier a jucat la Unirea Alba Iulia în perioada 2002-2005, când s-a reușit prima promovare în Divizia A și echipa a terminat primul sezon în elită pe poziția a 6-a, cea mai bună clasare din istorie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

FOTO, VIDEO: Stranieri “de Alba”: Zlătneanul Andrei Mărginean, reușită fabuloasă în Serie C

Dan HENEGAR

Publicat

în

Zlătneanul Andrei Mărginean a marcat primul său gol din 2023, o reușită de excepție, în partida din Serie C, Novara – Pordenone

În Italia, în Serie C, Grupa A, Novara este în creștere de turație, cu 10 puncte în 4 reprezentații, ultima fiind 4-1 (3-0) pe teren propriu cu Pordenone.  “Gli Azzurri” au urcat pe locul 8, cu 47 de puncte în 33 de întâlniri, urmând deplasarea la Piacenza (“lanterna roșie”, cu 29 de puncte)

Zlătneanul Andrei Mărginean a intrat în minutul 48 și a închis tabela, cu o execuție de generic (șut în vinclu de la 20 de metri, în diagonală, în minutul 80). Fotbalistul din Alba a marcat, spectaculos, primul său gol din 2023 și a stâns 28 partide și 4 reușite (plus una în Coppa Italia) în actuala stagiune.

Elit - Gustul Desăvârșit

Rațiu este convocat la prima reprezentativă pentru debutul în preliminariile CE 2024, Țărlea se regăsește la lotul de tineret, iar Mărginean s-a aflat pe lista lărgită a “tricolorilor mici”.

Foto: Novara Calcio


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare