// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Eurostat: Românii și grecii cheltuie mai puțin pentru recreație și cultură, decât restul cetățenilor din statele UE

Potrivit Eurostat, gospodăriile din Uniunea Europeană au alocat, în medie, 8,5% din cheltuielile totale de consum pentru recreație și cultură în anul 2017, pe primele locuri fiind gospodăriile din Danemarca și Suedia cu 11,5%, respectiv 11%, în timp ce la coada clasamentului sunt gospodăriile din Grecia și România, care au alocat în acest sens 4,6%, respectiv 5,8%.

O veste bună este că deși în majoritatea statelor membre, ponderea cheltuielile pentru recreație și cultură în chletuielile totale de consum ale gospodăriilor a scăzut între 2007 și 2017, România se situează printre statele unde această pondere a înregistrat cea mai mare creștere, de la 4,8% în 2007 până la 5,8% în 2017, adică o creștere de un punct procentual, fiind devansată doar de Slovacia, cu o creștere de 1,4 puncte procentuale, și Lituania, cu 1,3 puncte procentuale.

La nivelul Uniunii Europene, în 2017 cheltuielile gospodăriilor pentru recreație și cultură s-au ridicat la 710 miliarde euro, echivalentul a 4,6% din Produsul Intern Brut al Uniunii Europene, sau 1.400 euro pentru fiecare locuitor al UE.

Sursa: agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NOTĂ: Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lăsați. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a comenta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul ziarulunirea.ro nu raspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.