Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Eugen Nicolaescu solicită spitalelor să găsească resurse pentru a acoperi finanţarea fără a tăia din salarii

Dragoş Suciu

Publicat

în

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, le-a spus managerilor de spitale să acopere necesarul de finanţare fără a tăia din salariile angajaţilor, arătând că dacă vor avea mai multe consultaţii în ambulatoriu şi internări de zi, s-ar putea să aibă şi mai mulţi pacienţi mulţumiţi.

Eugen Nicolăescu a spus că principala direcţie de reformă pe care conducerile Ministerului Sănătăţii (MS) şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate o au în vedere este echilibrarea componentelor sistemului sanitar.

„În discuţiile pe care le vom avea în această săptămână cu FMI, BM, CE, vom accentua reforma structurală, vom pune preţ pe ceea ce se numeşte dezvoltarea sistemului prespitalicesc. Toţi managerii trebuie să înţeleagă că acesta este drumul corect. Îi rog pe manageri să înţeleagă că în bugetele spitalelor sunt resurse. Important e cum reuşesc să le dirijeze acolo unde este nevoie şi unde pot fi utilizate într-un mod mai eficient”, a declarat ministrul Eugen Nicolăescu, citat într-un comunicat de presă al MS.

Ministrul Sănătăţii le-a solicitat managerilor de spitale să găsească resursele necesare pentru ca până la sfârşitul anului 2013 activitatea să se desfăşoare fără sincope majore şi să acopere necesarul de finanţare, fără a tăia din drepturile salariale ale personalului.

În cadrul întării s-a stabilit ca, până la 15 august 2013, prefecţii judeţelor să evalueze planurile de măsuri întocmite de managerii spitalelor, cu consultarea Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate şi a Direcţiilor de Sănătate Publică, sub coordonarea consiliilor locale. Planurile trimise de prefecţi vor fi analizate de Ministerul Sănătăţii după 20 august, pentru a decide cele mai potrivite măsuri, a precizat sursa citată.

În ceea ce priveşte principalele proiecte, conducerea Ministerului Sănătăţii le-a spus managerilor de spitale că în câteva zile va exista o formă finală a legii malpraxisului, care va fi pusă din nou în dezbatere publică.

De asemenea, în ceea ce priveşte proiectul privind salarizarea personalului medical, ministrul Sănătăţii a spus că se intenţionează începerea proiectului, mai întâi ca pilot pe câteva spitale, în primul trimestru din 2014, pentru a scoate medicul din grila bugetară.

„Trebuie sa facem echipă. Ministerul Sănătăţii, singur, fără sprijinul dumneavoastră, nu are cum să realizeze reforma în sistemul sanitar. Vă solicit tot sprijinul în acest sens”, le-a mai spus ministrul Sănătăţii participanţilor la discuţii.

Sursa: Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea