Rămâi conectat

Cultură Educație

Eroii ISU Alba au fost răsplătiţi de „Ziua Protecţiei Civile”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ieri, 28 februarie, la sediul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba a avut loc ceremonialul militar prilejuit de a 78-a aniversare a „Zilei Protecţiei Civile”, eveniment la care a participat efectivul ISU Alba, în frunte cu col. Dorel Sofica – inspector-şef şi adjuncţii lui, lt. col. Cornel Oprişa şi lt. col. Felix Pintea. De asemenea, au ţinut să fie prezenţi prefectul Ştefan Bardan, şef al protecţiei civile pe judeţ, Alin Cucui – vicepreşedinte al CJ Alba, comandantul Garnizoanei Alba Iulia, col. Marcel Domşa, comandanţi sau locţiitori ai structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor şi ai Ministerului Apărării din judeţul Alba (Poliţie, Jandarmerie, Armată, etc.). În deschidere, col. Dorel Sofica a făcut o trecere în revistă a momentelor care au marcat istoria acestei arme şi a prezentat un scurt bilanţ al activităţii ISU Alba în 2010. El a arătat că greutăţile generate de constrângerile bugetare pot fi compensate printr-o cooperare eficientă, prin împletirea eforturilor cu ale administraţiei locale, în scopul îmbunătăţirii climatului de siguranţă al cetăţenilor judeţului. În alocuţiunea sa, col. Dorel Sofica a amintit şi de proiectul derulat cu Consiliul Judeţean Alba, prin care ISU Alba a fost dotat cu autospeciale, în valoare totală de 4.000.000 de lei, cel aflat în derulare, de 3.000.000 de lei, şi proiectul cu Instituţia Prefectului Alba şi alte instituţii omoloage, de 200 de milioane de lei. Până în 13 septembrie, de „Ziua Pompierilor”, la Sebeş va fi funcţională subunitatea de pompieri militari, care va fi dotată şi cu o ambulanţă SMURD, ca de altfel şi Garda de Intervenţie Câmpeni, aşa cum a promis subsecretarul de stat Raed Arafat. Totodată, se va încerca realizarea noului sediu al Gărzii de Intervenţie Blaj, a cărui execuţie a fost suspendată anul trecut din cauza dificultăţilor financiare, ISU Alba dorind continuarea bunelor relaţii cu primăriile din Alba Iulia şi Aiud.
„Cu prilejul acestei aniversări, adresez sincere felicitări tuturor profesioniştilor inspectoratului, specialiştilor şi inspectorilor în protecţie civilă de la primării şi agenţi economici şi voluntarilor din cadrul SVSU pentru modul exemplar în care structurile cu atribuţii de protecţie civilă şi-au executat misiunile”, a spus col. Dorel Sofica, accentuând că ISU Alba va încerca să se menţină în continuare pe primul loc în topul încrederii populaţiei în instituţiile statului.
După ce lt. col. Cornel Oprişa a prezentat mesajul inspectorului general al IGSU, col. Marcel Sorin Lucaciu, prefectul Ştefan Bardan şi col. Dorel Sofica au înmânat cpt. Mircea Dan brevetul de acordare a însemnului onorific „În serviciul patriei” pentru 15 ani de activitate. De asemenea, pentru activitatea eficientă, calificativele constant foarte bune, precum şi pentru evidenţierea în diferite acţiuni de intervenţie au fost recompensaţi prin citarea prin ordin de zi pe unitate şi adresarea de mulţumiri 6 ofiţeri şi 25 de subofiţeri (din care doi de la SMURD). Ofiţerii sunt mr. Adrian Guia, cpt. Florin Zecheru, cpt. Mircea Dan, cpt. Nicolae Negoiţă (Aiud), lt. Florian Buciuman, lt. Cristian Todor. Apoi, prefectul Ştefan Bardan şi vicepreşedintele CJ Alba, Alin Cucui, au felicitat membrii colectivului condus de col. Dorel Sofica, le-au urat să aibă parte de cât mai puţine intervenţii, arătându-şi încă o dată sprijinul pentru activitatea ISU Alba. Activitatea s-a încheiat cu vizitarea expoziţiei de tehnică de intervenţie, pusă la punct de către reprezentanţii inspectoratului. La mulţi ani şi mult succes în tot ceea ce întreprindeţi! (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să obțină la finalul clasei a X-a, anul școlar 2022 – 2023, cea mai mare medie din colegiul militar, 8,94.

Citește și: Ce vacanțe vor mai avea în anul școlar 2023-2024

Performanțele școlare sunt mereu apreciate și recompensate, astfel că în tradiția colegiului, pe lângă diploma de merit oferită și premierea în cadru festiv a clasei, care obține cea mai mare medie generală, se regăsește și excursia recompensă, într-o destinație aleasă de către colectivul de elevi.

Astfel, în perioada 11 – 12 noiembrie, elevii clasei clasei a XI-a B împreună cu doamna dirigintă Anamaria Fuia au petrecut momente frumoase în excursie la Timișoara, ca răsplată pentru eforturile depuse în anul școlar precedent prin obținerea celei mai mari medii din colegiu.

Citește și: FOTO| Săli de clasă moderne pentru cei 240 de elevi ai ciclului gimnazial de la Colegiul „Lucian Blaga” din Sebeș: Finanțare prin PNRR

Vorbind despre rezultatele școlare obținute, șeful clasei, elev caporal Flavius Taflan, mărturisește că totul se datorează colectivului unit, ambiției și efortului stăruitor depus de fiecare elev în parte.

„Noi, clasa a XI-a B, suntem un colectiv unit. Încă din momentul în care am pășit în acest colegiu militar și am intrat în sala de clasă, ne-am dat seama că avem în comun o mulțime de lucruri. În numeroasele dificultăți apărute pe parcurs, atât la nivel de clasă, cât și individuale, ne-am susținut unii pe ceilalți în mod necondiționat, știind că numai împreună vom putea reuși.

Am legat prietenii durabile și am ajuns să ne simțim ca într-o mare familie.

Citește și: FOTO: Elevii Școlii ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, vizită la Stația de tratare a apei Sebeșel și Stația de epurare a apelor uzate Alba Iulia

Obținerea celei mai mari medii din colegiu a fost mereu unul dintre obiectivele noastre principale. Indiferent de materia la care excelează, fiecare dintre noi a contribuit la atingerea lui, prin împărtășirea propriilor cunoștințe și deprinderi. Concurența nu a făcut decât să ne motiveze și mai mult, astfel că implicarea noastră a fost una deplină, iar odată obținută această performanță, ne dorim să ne menținem poziția de frunte în clasamentul colegiului și pe viitor.

Rezultatele muncii noastre nu s-au lăsat prea mult așteptate. Weekendul trecut am mers într-o bine-meritată excursie la Timișoara, ca răsplată pentru toate eforturile depuse. O plimbare prin centrul vechi al orașului și apoi prin parcul botanic, câteva ore de relaxare la Aqua Park și o cină într-o ambianță selectă, au fost momentele care ne-au adus bucurie și dorința de a mai organiza astfel de excursii. Amintirile pe care le-am creat cu această ocazie sunt dintre cele mai frumoase”, a spus elev caporal Flavius Taflan.

Excursia recompensă nu vine doar ca o apreciere a efortului depus ci și ca o încurajare de a continua performanțele școlare. Felicitări tuturor pentru reușită și mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare