Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Echipa LPS Sebeş, locul cinci la turneul internaţional de la Bruntal (Cehia)

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipa de juniori a LPS Sebeş, pregătită de antrenorul Doru Oancea s-a clasat pe locul al 5-lea la un puternic turneu internaţional desfăşurat în Cehia, la Bruntal, la care au participat 10 formaţii din cinci ţări (Cehia, Slovacia, Lituania, Polonia şi România).

În perioada 1-3 decembrie, echipa de juniori a Liceului cu Program Sportiv Sebeş, fotbalişti născuți în anul 2005 și mai mici, a participat la turneul internațional de juniori din Bruntal-Cehia. Turneul este la a 22 ediție, ținându-se în fiecare primul week-end din luna Decembrie. „A fost un turneu foarte puternic cu 10 echipe din 5 țări. Echipa noastră este la a 3-a participare consecutivă iar locul 5 ocupat acum, a fost cel mai bun din toate participările. Jocul este diferit față de ceea ce se practică la noi, jucându-se cu mantinela, repede, pe forță, agresivitate iar pentru spectacol și marcarea multor goluri s-a ales să se utilizeze porți de 5 m. Una peste alta copiii au evoluat mai bine de la meci la meci și spun că puteam ocupa un loc mai bun dacă ne acomodam mai repede cu stilul de joc, cu jocul cu mantinela. Pe această cale cred că am făcut cinste cu brio fotbalului românesc, le mulțumesc în primul rând Primăriei Municipiului Sebeș, conducerii Liceului cu Program Sportiv  ”Florin Fleșeriu” Sebeș și copiilor care au demonstrat că și românii au spirit de învingători și luptători, și care s-au bucurat de fotbal în aceste 3 zile. Pe această cale le urez tuturor ”SĂRBĂTORI FERICITE”„,  este mesajul transmis de antrenorul Doru Oancea, cel care în vară a reuşit promovarea în Liga a 3-a cu Şurianu Sebeş, însă echipa s-a desfiinţat din motive financiare.

Regulile după care se desfășoară acest turneu sunt: se joacă cu minge de fotbal de sală (care nu sare), se joacă 5 vs 5 (4 + portar), 2 reprize a 15 minute – timp efectiv. Spectacolul și efortul susținut sunt date de faptul că se joacă cu mantinela de pe marginea terenului, mingea fiind mereu în joc, iar porțile sunt de 5 m lungime și 2 m înălțime. Jocurile s-au disputat în Sala Sporturilor  din Bruntal pe un teren cu dimensiunile de 40 m lungime și 20 m lățime. Subliniem faptul că schimbările sunt nenumărate.

Delegația echipei LPS Sebeș a fost formată din antrenorul Doru Oancea, medicul Anişoara Ţăran, iar lotul de jucători a fost compus din  Luca Onofrei, Robert Băcăinţan, Lusi Grădinaru, Leonard Marcu, Sebastian Itu, Paul Codrea, Andrei Topor, Răzvan Ţălnar, Alexandru Rîpă, Andrei Oancea şi Tiberiu Stanciu.  La turneu au participat 10 echipe din 5 țări: Cehia – Olimpia Bruntal, SSK Bilovec, SFC Opava, SK Bat’ov 1930 Otrokovice; Slovacia: DAC 1904 Dunajska Streda, MSO Sturovo, NITRA; Lituania: LIEPAJA Plunge; Polonia: MKS Pogon Prudnik şi România: LPS Sebeș.

Echipa din municipiul Sebeş a înregistrat următoarele rezultate (două victorii, o remiză şi două eşecuri): LPS Sebeș – SFC Opava (Cehia) 3-6, LPS Sebeș – MSO Sturovo (Slovacia) 6-6, LPS Sebeș-NITRA (Slovacia) 3-8, LPS Sebeș- LIEPAJA Plunge (Lituania)  10-5, LPS Sebeș – SSK Bilovec (Cehia)  6-3, marcatori fiind Codrea Paul – 11 goluri, Rîpă Alexandru – 6 goluri, Topor Andrei – 4 goluri, Țălnar Răzvan – 4 goluri, Marcu Leonard – 3 goluri.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea