Rămâi conectat

Sport

Echipa de tenis Under 14 a României calificată la turneul final

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Echipa de tenis băieţi Under 14 a României a reuşit să treacă de calificările din Grupa D a Summer Cups, juniorii noştri asigurându-şi statutul de cap de serie pentru faza finală a competiţiei, care va avea loc în perioada 1-3 iulie, tot în Spania. Din componenţa naţionalei noastre (căpitan nejucător Roxana Mohănescu) fac parte Alexandru Bogdan Borza (CS Orăşenesc Cugir), Nicolae Frunză (CS Sportul Studenţesc) şi Ion Efrim (TC Idu Mamaia). „Tricolorii” au depăşit pe rând, în jocuri eliminatorii, Armenia, scor 3-0 (Borza a jucat la dublu alături de Ion Efrim, victorie cu 6-1, 6-1); Portugalia, în semifinale, scor 3-0 (cugireanul a câştigat la simplu, 6-1, 6-3) şi Spania în finală, tot 3-0 (Bogdan s-a impus la simplu, cu 6-2, 4-6, 6-3). Românii vor rămâne în Spania la Magaluf unde se va disputa şi runda finală a „Copei del Sol”, turneu cu 8 echipe, România fiind favorita nr. 1, într-o competiţie cu Italia, Belarus, Franţa, Spania, Olanda, Ungaria şi Anglia.
Multiplu campion naţional la Under 14, Alexandru Bogdan Borza (14 ani împliniţi în 5 aprilie, antrenor Ioan „Dode” Păcurar) are parte săptămâna viitoare de un extrem de puternic turneu internaţional. La BNP Paribas Cup Stade Francais Paris, un veritabil campion mondial, Bogdan (foto, dreapta) deţine statutul de favorit nr. 3 pe tabloul principal, poziţie care o ocupă în acest moment în ierarhia europeană, la simplu, după rusul Andrey Rublev şi germanul Alexander Zverev. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În a doua rundă a DNS, CSU Alba Iulia a pierdut, cu Știința Petroșani, scor 8-40

Dan HENEGAR

Publicat

în

În etapa a doua a Diviziei Naționale de Seniori (al doilea eșalon valoric al rugbyului autohton) CSU Alba Iulia, revenită în competiții după un an de pauză, a oferit o replică viguroasă Științei Petroșani. Meciul a fost cîștigat de gruparea din Valea Jiului cu scorul de 40-8 (19-8), rezultatul fiind cel mai strâns din istoria […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea