Rămâi conectat

Sport

Duminică, ultima etapă a turului Diviziei A la handbal feminin *Derby în Sala „Florin Fleşeriu”: HC Alba Sebeş – Măgura Cisnădie

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ultima etapă a turului Seriei B din Divizia A aduce în sala „Florin Fleşeriu” un derby din toate punctele de vedere. Se află faţă-n faţă primele două clasate din ierarhie, HC Alba Sebeş, cu maximum de puncte după primele 8 întâlniri şi ocupanta locului secund, Măgura Cisnădie (21 de puncte, la trei „lungimi” în spatele liderului), miza fiind una deosebită: titlu de campioană de toamnă. Pe lângă importanţa punctelor, vor fi etalate şi orgolii suplimentare, câtă vreme echipa locală, invincibilă sub comanda lui Seviştean Popa are drept oponent gruparea condusă de Alexandru Weber, fostul antrenor al Sebeşului. Cum se anunţă o confruntare de gală, amfitrionii aşteaptă spectatorii într-un număr cât mai mare la sală, ţinând cont de semnificaţia partidei. Practic se va trage cortina peste prima parte a stagiunii, iar această confruntare poate fi determinantă în economia luptei pentru promovarea în elită.

*Virgil Costea: ”Vrem ca publicul să ne fie alături”

Se anunţă un meci încins, în condiţiile în care ambele combatante au ambiţii sporite în poate cel mai aşteptat duel al sezonului. Practic Alexandru Weber este în faţa formaţiei pe care a condus-o sezonul precedent, până la barajul de la Sibiu, când s-a ratat accederea în Liga Naţională. Acesta a început pregătirile tot cu trupa din Sebeş şi cu puţin timp înaintea startului a plecat la Măgura Cisnădie, nou-înfiinţata echipă din judeţul vecin, iar locul său pe banca tehnică a fost luat de Seviştean Popa, întors acasă după aproape un deceniu. „Suntem convinşi că o să fie un meci de înaltă ţinută sportivă. Ambele echipe au în componenţă handbaliste valoroase, deci sunt premise pentru un derby adevărat, care aşteptăm să se dispute într-o sală arhiplină. Ţinând cont că vom disputa ultimul joc al anului, jucătoarele îi învită pe suporteri să le fie alături, să le încurajeze pentru a depăşi acest dificil examen. Cunoaştem importanţa întâlnirii în care se duelează primele două clasate şi aşteptăm sprijin din partea suporterilor din Sebeş, pentru a depăşi împreună acest dificil examan”, a declarat Virgil Costea, preşedinte HC Alba Sebeş. În ultimul joc, săptămâna trecută, echipa lui Seviştean Popa a învins 30-23 la Rm. Vâlcea, echipa locală Naţional, care în runda secundă i-a administrat lui Weber singura înfrângere (oltencele s-au impus pe teren propriu cu 33-30).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4, etapa a 23-a: liderul CIL Blaj, 4-0 în deplasare cu CSM Unirea Alba Iulia și 100 de goluri marcate! Moment de reculegere pentru Ciprian Râșniță (Limbenii Limba)

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 4, etapa a 23-a: liderul CIL Blaj, 4-0 în deplasare cu CSM Unirea Alba Iulia și 100 de goluri marcate! Moment de reculegere pentru Ciprian Râșniță (Limbenii Limba) *CSM Unirea Alba Iulia 2 – CIL Blaj 0-4 (0-2): Nicula (38), R. Trif (45, penalty), Tomuța (61), Borșoi (77). Liderul, a treia victorie consecutivă, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea