Rămâi conectat

Sport

Duminică, la Medgidia, adevăratul examen! Volei Alba Blaj – CSM Târgoviște, derby-ul rivalelor la titlu, imbatabile în acest sezon

Dan HENEGAR

Publicat

în

Campioana României, Volei Alba Blaj, are parte de un examen dificil, la Medgidia, în următoarea rundă a Diviziei A1, o confruntare cu CSM Târgoviște, principala pretendentă la supremația internă în acest sezon.

Se anunță un meci mare, un derby din toate punctele de vedere, întrucât se înfruntă rivalele clasate pe primele două poziții ale ierarhiei (CSM Târgoviște – 18 puncte, Volei Alba Blaj – 17 puncte), echipe ce nu au cunoscut gustul eșecului în actuala stagiune. Meciul este programat duminică, 29 noiembrie, de la ora 17.00, fără a fi televizat, și contează pentru etapa a 7-a a campionatului feminin.

*Sezonul trecut, dispute nebune

Ultima confruntare directă a avut în urmă cu nouă luni, în Sala “Timotei Cipariu”, în februarie, o dispută spectaculoasă, dar și dramatică în același timp, pe muchie de cuțit încheiată cu victoria Blajului, scor 3-2, după ce a revenit de la 1-2. În tur, în decembrie 2019, gruparea de lângă Turnul Chindiei a reușit minunea: să administreze campioanei singura înfrângere stagională. Atunci CSM Târgoviște s-a impus într-un joc al nervilor, o altă partidă de 5 seturi în care echipa din “Mica Romă” a condus cu 2-1 și a ratat trei mingi de meci! Nicidecum nu pot fi uitate bătăliile din trecut, unele memorabile: în 2015 Volei Alba Blaj a câștigat primul titlu național după ce a învins pe CSM Târgoviște în finala campionatului (3-0 la “general”), iar un an mai târziu a recidivat fericit în fața aceleiași echipe (3-2 la “general”, după ce în Vinerea Mare, Târgoviștea a jucat acasă, cu trofeul pe masă)!

*Cine își pierde imbatibilitatea?

Pentru CSM Târgoviște, aceasta este săptămâna testelor reale, trupa lui Dragan Nesic jucând aseară, pe teren propriu, returul cu Cupa CEV, cu Prometey Kamyanske, în care s-a impus cu 3-0 (în tur a învins în Ucraina, cu 3-1). Echipa din Dâmbovița are un start perfect de sezon, cu victorii pe linie, șase în campionatul intern și două în CEV Cup (a doua întrecere continentală ca importanță). Rămasă singura reprezentantă a României, după eliminarea Științei Bacău, CSM Târgoviște ar urma să întâlnească, în optimi, pe Mladost Zagreb, chiar în capitala Croației. Adversara din sferturi se va alege dintre DPD Legionovia Legionowo (Polonia), Beziers Angels (Franța), Proton Saratov (Rusia) și Volero Le Cannet (Franța).

Trupa lui Darko Zakoc nu a debutat încă în competițiile continentale ale acestui an, dar va găzdui, la Sibiu, un turneu în Cupa Challenge (optimi și sferturi de finală). În noiembrie, la al doilea turneu stagional, tot la Medgidia, echipa din “Mica Romă” a fost privată de prezența a 4 jucătoare de bază și a pierdut un punct în meciul dramatic cu Rapid București (3-2, după 0-2). A fost singura sincopă a sezonului, un joc pe care și-a pus amprenta pandemia de coronavirus. De altfel, testele din această săptămână penru COVID-19 ar putea duce la absențe din taberele pretendentelor la titlu. În ultima întâlnire, acum o săptămână, la Pitești, Volei Alba Blaj a câștigat lejer, scor 3-0 cu FC Argeș, un simplu antrenament înaintea marelui hop de pe malul Mării.

După jocul marilor orgolii, un duel între consacrații antenori sârbi Darko Zakoc și Dragan Nesic, marți, 1 decembrie, de Ziua Națională a României, blăjencele vor întâlni “U” NTT Data Cluj (ora 16.00). Conform programării, CSM Târgoviște ar urma să evolueze în 30 noiembrie împotriva CSU Medicina Tg. Mureș, ce nu s-a prezentat la precedentul turneu tocmai din cauza cazurilor de coronavirus din efectiv.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, calificată la turneul semifinal de baschet feminin Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal de baschet feminin Under 14, iar antrenorul Valentin Urian este în cursă și la Under 13 pentru accederea între primele formații din țară. LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal Under 14 la baschet feminin, un rezultat notabil pentru micuțele baschetbaliste pregătite de antrenorul Valentin Urian, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea