Rămâi conectat

Sport

Duminică, derby-ul Ligii a IV-a: Performanţa Ighiu – Mureşul Vinţu *Adorian Himcinschi: „Nu ne-ar conveni egalul, avem argumente pentru a învinge”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Duminică, la ora 11.30, în partida din etapa a 29-a a Ligii a IV-a, dintre Performanţa Ighiu şi Mureşul Vinţu de Jos se va decide soarta campioanei acestei ediţii în judeţul Alba şi implicit numele echipei ce va participa la barajul pentru promovare în Liga a 3-a.FC Micesti-Performanta Ighiu65

„Derby de Liga a IV-a” poate fi catalogată confruntarea decisivă de duminică, dintre Performanţa Ighiu şi Mureşul Vinţu, contând pentru penultima rundă a sezonului. Rivalele la titlul de campioană a acestei ediţii, cea mai tensionată şi atractivă din ultimii trei ani, au posibilitatea să tranşeze bătălia într-o partidă „face to face”, meci cu o însemnătate aparte pentru ambele combatante, aflate acum la egalitate de puncte în ierarhie. Aşadar, urmează „momentul adevărului”: cine merită coroniţa?
*Adorian Himcinschi: „Nu ne-ar conveni egalul, avem argumente pentru a învinge”
Va fi o întâlnire specială şi pentru protagoniştii de pe gazon, mulţi dintre jucători trecând prin curtea Unirii Alba Iulia (Unchiaş, Potopea, R. Moga, Hârciagă, Bălaş sau Cl. Oara, I. Grozav şi Gavrilă). Şi cei doi antrenori, protagoniştii luptei pentru locul întâi, ce asigură prezenţa la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a au la activ prezenţe în „alb-negru” şi inclusiv colaborăPerformanta Ighiu-Surianu Sebes58ri la Unirea şi Europa, Adorian Himcinschi şi Mihai Manea prefaţând confruntarea incendiară. „Un meci normal de campionat, în care vrem toate cele trei puncte. Se întâlnesc cele mai bune echipe din Liga a IV-a, deci se poate vorbi despre derby-ul campionatului”, a declarat Adorian Himcinschi (Performanţa Ighiu), acesta având întregul efectiv la dispoziţie. „Cu siguranţă nu ne-ar conveni un egal”, a mai precizat „principalul” ighienilor, neînvins de 7 luni (18 partide, ultimele 16 fiind victorii). „Avem argumentele noastre pentru a ne impune: forţa grupului, unitate, dorinţa de a demonstra că suntem cei mai buni, trebuie însă să le etalăm pe teren”, a încheiat Adorian Himcinschi. De partea cealaltă, în tabăra vinţenilor este şi rost de revanşă, ultimul eşec înregistrat fiind tocmai în disputa directă din tur (0-3, în 22 noiembrie), de atunci Mureşul bifând 6 luni de invincibilitate (14 partide, 11 succese la rând).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea