Rămâi conectat

Cultură Educație

Drumul din apropierea Parcului Zăvoi va fi asfaltat

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Referitor la materialul apărut în cadrul rubricii “Biroul de relaţii cu publicul” din data de 8 iunie 2011, Primăria Municipiului Alba Iulia doreşte să facă următoarele precizări.
Considerăm că refuncţionalizarea zonei Zăvoi şi transformarea acesteia într-un parc de agrement constituie un element de reală utilitate pentru comunitatea din Miceşti şi totodată un aport cert în igienizarea şi sistematizarea unei porţiuni de teren public care până la data începerii lucrărilor avea imaginea unui “teren a nimănui”, un loc mlăştinos. Fără a intra în descrierea detaliată a imaginii din trecut putem afirma cu convingere că această investiţie a atras după sine implicit îmbunătăţirea calităţii mediului urban şi concret apariţia unor funcţiuni publice de real interes. Într-o zonă în care până de curând nu se putrea discuta nici măcar despre iluminat public azi putem vorbi despre terenuri de tenis şi fotbal precum şi despre un loc de joacă pentru copii. Precizăm că fondurile guvernamentale alocate pentru acest proiect aveau destinaţie precisă şi nu puteau include amenajarea drumului.
Neajunsul reclamat prin descrierea “stare tehnică deplorabilă” ce face referire la drumul din proximitatea parcului, va fi remediat prin implementarea unui alt program de finanţare care va asigura soluţiile financiare pentru sistematizarea integrală a străzii Zăvoi. Respectiva porţiune de drum a fost pietruită în anii trecuţi şi se va reveni pentru reprofilare în perioada imediat următoare. Lucrări de mai mare anvergură nu pot fi susţinute financiar până la introducerea canalizării menajere în zonă. Mai mult, strada este inclusă în proiectul de modernizare şi transformarea a drumurilor pietruite în drumuri asfaltate. În prezent procedura de achiziţie a contractului de lucrări fiind în curs de desfăşurare. Coordonatorul acestui proiect este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Practic o dublă intervenţie asupra acestei porţiuni de drum presupune costuri nejustificate.
Canalul de descărcare inclus în actualul Parc a fost betonat şi amenajat aşa încât să se asigure descărcarea pluvialelor din întreaga localitate. Şanţul marginal al drumului despre care se vorbeşte a fost profilat, iar pentru descărcarea apei s-a montat un tub care să asigure scurgerea apei în canalul betonat. În timp, acest şanţ s-a colmatat. Menţinerea stării tehnice a acestui şanţ marginal revine conform HCL nr. 368/2005 în sarcina locuitorilor din zonă.
Montarea gardului a fost prevăzută în proiect şi justificată prin necesitatea protejării zonei amenajate de accesul necontrolat al animalelor.
Executantul lucrări a fost SC GARDEN CENTER GROUP SRL Bucureşti iar eventuala implicare în execuţie a unei firme locale s-a făcut strict la comanda contractantului general. Valoarea totală a investiţiei pentru Parcul Zăvoi este 348 626,81 lei.
Referitor la liniştea publică, Primăria va dispune măsuri şi intensificarea în zonă a patrulelor de ordine publică.
Mulţumim pentru interes şi vă asigurăm de sprijinul şi cooperarea Primăriei Municipiului Alba Iulia în rezolvarea oricărei sesizări. (Biroul de presă al Primăriei municipiului Alba Iulia)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea