Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Cultură Educație

Drumul din apropierea Parcului Zăvoi va fi asfaltat

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Referitor la materialul apărut în cadrul rubricii “Biroul de relaţii cu publicul” din data de 8 iunie 2011, Primăria Municipiului Alba Iulia doreşte să facă următoarele precizări.
Considerăm că refuncţionalizarea zonei Zăvoi şi transformarea acesteia într-un parc de agrement constituie un element de reală utilitate pentru comunitatea din Miceşti şi totodată un aport cert în igienizarea şi sistematizarea unei porţiuni de teren public care până la data începerii lucrărilor avea imaginea unui “teren a nimănui”, un loc mlăştinos. Fără a intra în descrierea detaliată a imaginii din trecut putem afirma cu convingere că această investiţie a atras după sine implicit îmbunătăţirea calităţii mediului urban şi concret apariţia unor funcţiuni publice de real interes. Într-o zonă în care până de curând nu se putrea discuta nici măcar despre iluminat public azi putem vorbi despre terenuri de tenis şi fotbal precum şi despre un loc de joacă pentru copii. Precizăm că fondurile guvernamentale alocate pentru acest proiect aveau destinaţie precisă şi nu puteau include amenajarea drumului.
Neajunsul reclamat prin descrierea “stare tehnică deplorabilă” ce face referire la drumul din proximitatea parcului, va fi remediat prin implementarea unui alt program de finanţare care va asigura soluţiile financiare pentru sistematizarea integrală a străzii Zăvoi. Respectiva porţiune de drum a fost pietruită în anii trecuţi şi se va reveni pentru reprofilare în perioada imediat următoare. Lucrări de mai mare anvergură nu pot fi susţinute financiar până la introducerea canalizării menajere în zonă. Mai mult, strada este inclusă în proiectul de modernizare şi transformarea a drumurilor pietruite în drumuri asfaltate. În prezent procedura de achiziţie a contractului de lucrări fiind în curs de desfăşurare. Coordonatorul acestui proiect este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Practic o dublă intervenţie asupra acestei porţiuni de drum presupune costuri nejustificate.
Canalul de descărcare inclus în actualul Parc a fost betonat şi amenajat aşa încât să se asigure descărcarea pluvialelor din întreaga localitate. Şanţul marginal al drumului despre care se vorbeşte a fost profilat, iar pentru descărcarea apei s-a montat un tub care să asigure scurgerea apei în canalul betonat. În timp, acest şanţ s-a colmatat. Menţinerea stării tehnice a acestui şanţ marginal revine conform HCL nr. 368/2005 în sarcina locuitorilor din zonă.
Montarea gardului a fost prevăzută în proiect şi justificată prin necesitatea protejării zonei amenajate de accesul necontrolat al animalelor.
Executantul lucrări a fost SC GARDEN CENTER GROUP SRL Bucureşti iar eventuala implicare în execuţie a unei firme locale s-a făcut strict la comanda contractantului general. Valoarea totală a investiţiei pentru Parcul Zăvoi este 348 626,81 lei.
Referitor la liniştea publică, Primăria va dispune măsuri şi intensificarea în zonă a patrulelor de ordine publică.
Mulţumim pentru interes şi vă asigurăm de sprijinul şi cooperarea Primăriei Municipiului Alba Iulia în rezolvarea oricărei sesizări. (Biroul de presă al Primăriei municipiului Alba Iulia)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea