Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Drepturi noi pentru abonaţii la net şi la mobil

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ieri a intrat în vigoare un set de reglementări comunitare ce stabilesc drepturi suplimentare pentru utilizatorii de telefonie mobilă şi de internet. Reglementările prevăd posibilitatea schimbării într-o singură zi lucrătoare a operatorului de telecomunicaţii, fără renunţarea la numărul de telefon, iar durata maximă a unui contract iniţial cu un operator poate fi de 24 de luni. Durata minimă a contractului, care poate fi oferită de furnizorul de servicii, va fi de 12 luni.
De asemenea, abonaţii la servicii de internet trebuie să primească informaţii despre tehnicile de management al traficului şi impactul asupra calităţii serviciilor. Contractele trebuie să prevadă şi detalii legate de compensaţii şi chiar returnarea de bani, dacă nivelul minim al serviciilor nu este respectat. La rândul lor, operatorii vor fi obligaţi să furnizeze informaţii clare referitoare la serviciile oferite abonaţilor, inclusiv în privinţa calităţii minime a acestora. Operatorii trebuie să ofere totodată o protecţie mai bună faţă de accesul online neautorizat la datele personale ale clienţilor, precum şi faţă de spamuri (e-mailuri neautorizate), şi să informeze obligatoriu clienţii în cazul breşelor de securitate.(A.V.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități Pentru a preveni apariția unor evenimente înregistrate în alte țări în urma faptelor asociate antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură și pentru a combate comportamentele care duc la astfel de fapte, Ministerul Educației (ME) a publicat miercuri un ordin ce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea