Rămâi conectat

Ştirea zilei

Drept la replică al SDEE Transilvania Sud, referitor la relocarea rețelei electrice de pe Autostrada Sebeş – Turda – zona Nod rutier Alba Iulia Nord

Publicat

în

Drept la replică al SDEE Transilvania Sud, referitor la relocarea rețelei electrice de pe Autostrada Sebeş – Turda – zona Nod rutier Alba Iulia Nord

“Lucrările de relocare a unui tronson din Linia Electrică Aeriană (LEA) 110kV, în lungime de 450m, sunt necesare pentru realizarea infrastructurii rutiere ”Autostrada Sebeş – Turda – zona Nod rutier Alba Iulia Nord”. Relocarea se face pe un alt amplasament, fiind afectate suprafeƫe de teren (intravilan şi extravilan) proprietate privată a unor persoane fizice. Aceste terenuri nu au făcut obiectul exproprierii, aşa cum s-a procedat pentru coridorul autostrăzii, cu excepţia suprafeţelor de teren ocupate de doi stâlpi, care se vor reloca în zona expropriată.

Documentația  prezentată pentru lucrarea de relocare a rețelei electrice a fost avizată favorabil în faza de proiectare, respectiv în Studiul de Soluƫie, în Comisia Tehnico-Economică a SDEE Transilvania Sud, la data de 29.10.2018, cu precizarea că: investitorul va obține acordurile tuturor proprietarilor de terenuri pentru suprafețele de teren afectate”.

Citește aici articolul inițial:  VIDEO| Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, filmat complet: Pizzarotti a învățat hora ”tot pe loc, pe loc…”

CNAIR a avut cunoștință încă din data de 29.10.2018 despre obligativitatea obținerii acordurilor proprietarilor de terenuri pentru relocarea LEA 110kV, asumându-și prin antreprenor această obligație și în contractul pentru eliberarea amplasamentului încheiat în 28.06.2019.

Electrica Furnizare Discount

În  tot acest interval de un an și 6 luni, CNAIR ar fi putut rezolva problema juridică a terenului fie prin obținerea acordurilor proprietarilor de terenuri, fie prin realizarea demersurilor pentru exproprierea culoarului de funcționare al LEA 110kV prin HG, evitând blocarea lucrărilor la Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda.

 Nu în ultimul rând, precizăm că înțelegem importanța investiției derulate de CNAIR, am sprijinit și vom sprijini în continuare toate demersurile făcute de CNAIR pentru rezolvarea problemelor de coexistență a autostrăzii Sebeș – Turda cu rețelele electrice de distribuție ale SDEE Transilvania Sud.”

Vezi nodul rutier Alba Iulia Nord, la 360 de grade:

https://www.facebook.com/JudetulAlba24/photos/a.113944503355063/219895066093339/?type=3&theater

În spiritul transparenței de care a dat dovadă în relația cu reprezentanții mass-media, SDEE Transilvania Sud, parte a Grupului Electrica, a răspuns cu promptitudine tuturor solicitărilor de informații, furnizând nu doar răspunsuri clare şi punctuale, ci și transmițând permanent și proactiv informații pe orice teme care privesc compania. Ne manifestăm în continuare disponibilitatea pentru clarificarea prealabilă a oricăror informații referitoare la companie, pe care doriți să le faceți publice

De asemenea, vă reamintim că Societatea Energetică Electrica SA este o companie listată la bursele de la Londra și București, iar orice informație eronată diseminată în mass-media poate avea un impact financiar negativ asupra companiei.

Serviciul Relații Publice, Comunicare și Reclamații SDEE Transilvania Sud, 13.04.2020

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| APEL UMANITAR pentru o fetiță de doar 14 ani, însărcinată: E nevoie de materiale de construcții pentru renovarea locuinței

Publicat

în

APEL UMANITAR pentru o fetiță de doar 14 ani, însărcinată: E nevoie de materiale de construcții pentru renovarea locuinței

O fetiță de doar 14 ani, însărcinată, care urmează să nască la începutul anului viitor, are nevoie de ajutor. Casa în care locuiește cu mai mulți membrii ai familiei are nevoie de renovări pentru ca ea și micuțul ei să aibă condiții decente, fonduri de care oamenii nu dispun.

„Mereu primesc câte o lecție de viață în casele în care ajung, însă cea de azi, cu siguranță că rămâne cea mai impresionantă. Am întâlnit azi, un pui de om, o fetiță de 14 ani care în luna februarie va aduce pe lume un băiețel. Nu-mi pot imagina cât curaj în sufletul ei de copil să lupte cu toate prejudecățile și să nu renunțe la copil deși toți insistau că fiind cea mai bună soluție.

A ales calea mai grea dar care îi va aduce împlinire. Locuiește cu părinții, o familie deosebită care au decis să o susțină. M-am oferit să-i fiu nașă copilului, însă acesta este doar începutul ajutorului. Casă în care locuiește este foarte curată însă are doar două camere și ea mai are încă două surori, deci categoric nu e loc suficient. Atașat casei, mai sunt două încăperi care necesită amenajare.

Electrica Furnizare Discount

Am făcut o lista cu necesarul și mă rog bunului Dumnezeu să-i putem asigura condiții pentru a-și crește îngerul. Cine vrea să dea o mâna de ajutor, mă poate contacta pentru detalii la 0753467330, au fost cuvintele persoanei care se ocupă de îmbunătățirea condițiilor de trai a familiei din Ighiel.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Amanți cu finalizare în instanță: Ce a pățit un bărbat din Alba care și-a hărțuit timp de opt luni fosta iubită

Publicat

în

Amanți cu finalizare în instanță: Ce a pățit un bărbat din Alba care și-a hărțuit timp de opt luni fosta iubită

Un bărbat din Municipiul Alba Iulia s-a ales cu o condamnare penală pentru hărțuire, după ce, timp de opt luni, a urmărit o femeie de la locul de muncă până acasă. Cei doi avuseseră o relație tumultoasă, extraconjugală.

Bărbatul este acuzat şi că i-a trimis mesaje în care o înjura sau unele de ameninţare. Faptele s-au petrecut pe raza localităţii Zlatna, Alba, în perioada martie – octombrie 2019, iar anchetatorii spun că femeia a fost într-o continuă stare de temere.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit anchetatorilor, ”inculpatul a hărţuit-o pe persoana vătămată prin faptul că în mod repetat şi fără drept a urmărit-o cu autovehiculul, inclusiv de la locul de muncă şi până la locuinţa de domiciliu, a şicanat-o în trafic, i-a adresat cuvinte jignitoare”.

De asemenea, bărbatul ”i-a trimis în mod repetat mesaje text şi apeluri pe telefonul mobil personal şi pe cele aparţinând membrilor familiei, mesaje ce conţineau expresii jignitoare, vulgare şi unele ameninţări, acţiuni care prin frecvenţă şi conţinut i-au creat persoanei vătămate o stare de temere”.

Ştefan S. a fost trimis în jduecată pentru două fapte de hărţuire, dar Judecătoria Alba Iulia a dispus achitarea în legătură cu una dintre acestea, respectiv cea referitoare la urmărirea în mod repetat a femeii.

”Probele administrate în cauză nu relevă existenţa unei obişnuinţe, deprinderi, îndeletniciri a inculpatului în a efectua actele de executare ale infracţiunii de hărţuire – urmărirea persoanei, supravegherea locuinţei, a locului de muncă sau a altor locuri frecventate de aceasta.

Astfel, în cauză este cert că inculpatul a urmărit-o în data de 16.10.2019 de la locul de muncă şi până la domiciliu, însă în ceea ce priveşte alte acte de urmărire, persoana vătămată a dat o declaraţie generică, respectiv că începând cu luna martie a anului 2019 inculpatul a şicanat-o în trafic, a urmărit-o constant şi că o dată a fost nevoită să se refugieze într-un magazin pentru a scăpa de acesta, fără a determina cu exactitate când au avut loc aceste acţiuni şi fără ca aceste aspecte să fie susţinute de alte probe”, se precizează în hotărârea instanţei din 18 noiembrie 2021.

Judecătorul a reţinut că a fost probată infracţiunea de hărţuire prin transmiterea în mod repetat de mesaje telefonice, care conţineau expresii jignitoare, vulgare şi unele ameninţări, acţiuni care prin frecvenţă şi conţinut i-au creat femeii o stare de temere.

Bărbatul a susţinut că a avut o relaţie extraconjugală cu femeia, relaţie care a durat aproximativ şapte ani, după care, în urma unor neînţelegeri, acea relaţie s-a întrerupt pentru o perioadă de aproximativ un an, după care s-au împăcat şi au continuat să se vadă până în cursul lunii martie 2019, când s-au certat din nou.

De la acel moment şi până în cursul lunii martie 2020, Ştefan S. a declarat că a contactat-o prin intermediul telefonului mobil, respectiv i-a trimis mai multe mesaje pentru a clarifica unele aspecte legate de relaţia care a avut loc între ei, însă aceasta nu i-a mai răspuns, fapt ce l-a determinat să scrie acele mesaje cu conţinut vulgar şi să îi adreseze ameninţări. Pentru această infracţiune a primit amendă penală în valoare de 3.500 de lei. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel.

Citește mai mult

Ştirea zilei

După ce i-a fost luat permisul în Franța, un bărbat din Alba a declarat că l-a pierdut și a cerut un duplicat: Ce au decis magistrații

Publicat

în

După ce i-a fost luat permisul în Franța, un bărbat din Alba a declarat că l-a pierdut și a cerut un duplicat: Ce au decis magistrații

Un bărbat din Alba a fost condamnat la 10 luni de închisoare, cu suspendare, pentru fals în declarații și participație improprie la infracțiunea de fals intelectual.

În actul de sesizare, s-a reținut, că la data de 16 mai 2020, pe teritoriul Republicii Franceze, inculpatului A. A. A. i-a fost reținut permisul de conducere pentru depășirea limitei legale de viteză și i-a fost suspendat dreptul de a conduce, pentru o perioadă de 4 luni, de la 16.05.2020 până la data de 16.09.2020.

La data de 09.07.2020, inculpatul a depus la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Alba, o cerere prin care a solicitat eliberarea unui duplicat al permisul de conducere și o declarație scrisă, pe proprie răspundere, semnată de el, prin care susținea, în mod nereal, că și-a pierdut permisul de conducere în circumstanțe necunoscute.

Electrica Furnizare Discount

În baza documentelor depuse de inculpat (chitanță, cerere, declarație pe proprie răspundere) funcționarii publici din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Alba, au emis la aceeași dată, un duplicat al permisului de conducere.

Dduplicatul este fals întrucât atestă în mod nereal, că în baza acestui document, inculpatul are dreptul de a conduce. În realitate, inculpatul are dreptul de a conduce în baza permisului de conducere, care nu este pierdut, există și se află în posesia autorităților franceze.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare