Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, filmat complet: Pizzarotti a învățat hora ”tot pe loc, pe loc…”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, filmat complet: Pizzarotti a învățat hora ”tot pe loc, pe loc…”

În acest an, italienii de la Pizzarotti au înregistrat progrese foarte slabe pe lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda. Chiar dacă stadiul fizic al lucrărilor este la aproximativ 84%, ritmul în care se lucrează ne face să credem că acest segment de autostradă nu va fi deschis circulației în acest an, în ciuda promisiunilor ministrului Bodea.

În nodul rutier Sebeș, pe breteaua mare care face legătura cu A1 pe sensul Alba Iulia-Sebeș-Sibiu s-au ridicat terasamentele, dar progresele la structurile nodului sunt infime.

Nodul rutier Sebeș, la 360 de grade:

https://www.facebook.com/JudetulAlba24/photos/a.113944503355063/219887529427426/?type=1&theater

În zona Lancrăm, lângă benzinăria Lukoil, s-au terminat lucrările la conducta de apă, nici până la această ora nefiind excavat complet sub podul metalic de pe DN, care supraversează autostrada.

La Oarda, există două hotărâri judecătorești pronunțate de instanța de judecată, care îi obligă pe Pizzarotti să respecte nivelul de zgomot și să izoleze fonic locuințele. La ultima întâlnire pe care au avut-o cu ministrul Bode, reprezentanții Pizzarotti au declarat că respectarea deciziilor judecătorești nu reprezintă o problemă și că se vor lua toate măsurile pentru continuarea lucrărilor. În realitate, lucrările la zidul de gabioane din această zonă avansează în ritm de melc.

Video, lotul 1, filmat complet:

YouTube video

Viitorul pod peste râul Mureș, de la Limba, comuna Ciugud, nici acum, după aproape 2 ani de când s-a început construcția lui, nu este hidroizolat, lucrările stagnând în această zonă de foarte mult timp.

Pe breteaua care va face legătura dintre nodul rutier Alba Iulia Sud și șoseaua de centură a orașului Alba Iulia, CNAIR, prin DRDP Cluj, a reușit să excaveze celebra ”groapă de gunoi fantomă” și în curând amplasamentul va fi predat antreprenorului general al lotului.

La viitorul nod rutier Alba Iulia Nord, relocarea unui stâlp de înaltă tensiune este o mostră perfectă a birocrației și incompetenței din instituțiile românești. CNAIR și Electrica au făcut un ping-pong penibil, de genul: ”este treaba ta să faci expropierea, ba nu, este treaba ta!”. Practic, pentru relocarea unuia dintre stâlpi, este nevoie de întocmirea documentației pentru exproprierea a 8 proprietari, urmând ca în final, să fie dată o hotărâre de Guvern în acest sens.

Nodul rutier Alba Iulia Nord, la 360 de grade:

https://www.facebook.com/JudetulAlba24/photos/a.113944503355063/219895066093339/?type=3&theater

Problema relocării stâlpului de înaltă tensiune este evident că ține în loc lucrările, dar ea poate fi folosită oricând de Pizzarotti ca să își justifice întârzierile.

O altă problemă a lotului 1, exact ca și pe lotul 2, o reprezintă subfinanțarea cronică, antreprenorul Pizzarotti neavând linii de credit care să îi asigure finațarea lucrărilor până la efectuarea plăților de către CNAIR.

Deschiderea circulației rutiere pe lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda până la finalul acestui an, având în vedere ritmul lent al lucrărilor și mobilizarea slabă, este incertă, italienii de la Pizzarotti învățând foarte bine să joace hora românească ”tot pe loc, pe loc…”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea