VIDEO| Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, filmat complet: Pizzarotti a învățat hora ”tot pe loc, pe loc…”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, filmat complet: Pizzarotti a învățat hora ”tot pe loc, pe loc…”

În acest an, italienii de la Pizzarotti au înregistrat progrese foarte slabe pe lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda. Chiar dacă stadiul fizic al lucrărilor este la aproximativ 84%, ritmul în care se lucrează ne face să credem că acest segment de autostradă nu va fi deschis circulației în acest an, în ciuda promisiunilor ministrului Bodea.

În nodul rutier Sebeș, pe breteaua mare care face legătura cu A1 pe sensul Alba Iulia-Sebeș-Sibiu s-au ridicat terasamentele, dar progresele la structurile nodului sunt infime.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Nodul rutier Sebeș, la 360 de grade:

Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, viitorul nod rutier Sebeș, la 360 de grade!

Publicată de Județul Alba pe Vineri, 10 aprilie 2020

În zona Lancrăm, lângă benzinăria Lukoil, s-au terminat lucrările la conducta de apă, nici până la această ora nefiind excavat complet sub podul metalic de pe DN, care supraversează autostrada.

La Oarda, există două hotărâri judecătorești pronunțate de instanța de judecată, care îi obligă pe Pizzarotti să respecte nivelul de zgomot și să izoleze fonic locuințele. La ultima întâlnire pe care au avut-o cu ministrul Bode, reprezentanții Pizzarotti au declarat că respectarea deciziilor judecătorești nu reprezintă o problemă și că se vor lua toate măsurile pentru continuarea lucrărilor. În realitate, lucrările la zidul de gabioane din această zonă avansează în ritm de melc.

Video, lotul 1, filmat complet:

Viitorul pod peste râul Mureș, de la Limba, comuna Ciugud, nici acum, după aproape 2 ani de când s-a început construcția lui, nu este hidroizolat, lucrările stagnând în această zonă de foarte mult timp.

Pe breteaua care va face legătura dintre nodul rutier Alba Iulia Sud și șoseaua de centură a orașului Alba Iulia, CNAIR, prin DRDP Cluj, a reușit să excaveze celebra ”groapă de gunoi fantomă” și în curând amplasamentul va fi predat antreprenorului general al lotului.

La viitorul nod rutier Alba Iulia Nord, relocarea unui stâlp de înaltă tensiune este o mostră perfectă a birocrației și incompetenței din instituțiile românești. CNAIR și Electrica au făcut un ping-pong penibil, de genul: ”este treaba ta să faci expropierea, ba nu, este treaba ta!”. Practic, pentru relocarea unuia dintre stâlpi, este nevoie de întocmirea documentației pentru exproprierea a 8 proprietari, urmând ca în final, să fie dată o hotărâre de Guvern în acest sens.

Nodul rutier Alba Iulia Nord, la 360 de grade:

Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, viitorul nod rutier Alba Iulia Nord, la 360 de grade!

Publicată de Județul Alba pe Vineri, 10 aprilie 2020

Problema relocării stâlpului de înaltă tensiune este evident că ține în loc lucrările, dar ea poate fi folosită oricând de Pizzarotti ca să își justifice întârzierile.

O altă problemă a lotului 1, exact ca și pe lotul 2, o reprezintă subfinanțarea cronică, antreprenorul Pizzarotti neavând linii de credit care să îi asigure finațarea lucrărilor până la efectuarea plăților de către CNAIR.

Deschiderea circulației rutiere pe lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda până la finalul acestui an, având în vedere ritmul lent al lucrărilor și mobilizarea slabă, este incertă, italienii de la Pizzarotti învățând foarte bine să joace hora românească ”tot pe loc, pe loc…”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419