Rămâi conectat

Cultură Educație

Dozele de vaccin antigripal de pe stocul Direcţiei de Sănătate Publică Alba s-au epuizat

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În sezonul rece 2010 – 2011 la nivelul judeţului nostru au fost catagrafiate pentru a beneficia de vaccinare antigripală un număr de 56.837 persoane eligibile, Ministerul Sănătăţii (M.S.) repartizând pentru Alba 20.050 doze de vaccin. De-a lungul campaniei, derulată prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi, au fost vaccinate, gratuit,19.927 de persoane din grupele la risc. Dintre acestea, majoritatea, respectiv 9.808, au fost persoane cu vârsta mai mare sau egală de 65 de ani, una din categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii. Restul au fost cele cu boli cronice – 7.372, în special boli respiratorii şi cardiovasculare; personal sanitar (medici, cadre medii şi personal auxiliar) – 2.123; adulţi şi copii din instituţii de ocrotire – 623. În momentul de faţă, conform informaţiilor primite de la Direcţia de Sănătate Publică Alba, la nivelul instituţiei nu mai există nicio doză de vaccin antigirpal, doar 123 de doze fiind deţinute de medicii de familie. Cu toate acestea, Ministerul Sănătăţii recomandă continuarea procesului de vaccinare antigripală, cel puţin până la sfârşitul acestei luni. În cazul în care vor exista solicitări M.S. a precizat că pot fi transferate doze de vaccin din judeţele care încă mai deîin aceste produse.
Pe această cale Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnavirilor prin gripă şi recomandă tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit. De asemenea, în această perioadă cu creşteri importante de viroze respiratorii şi gripă, medicii atrag atenţia populaţiei cu privire la necesitatea unui comportament adecvat de evitare a îmbolnăvirilor. Astfel, măsurile de igienă personală sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi in special prin gripă: spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, evitarea zonelor aglomerate, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare (mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse), adoptarea unei ţinute vestimentare de protecţie împotriva frigului. Ministerul Sănătăţii atrage atenţia că, pentru evitarea riscului apariţiei de focare în colectivităţi, la prima oră de curs, o importanţă majoră o reprezintă triajul efectuat de către cadrele didactice în clasă, prin trimiterea la medici sau izolarea la domiciliu a oricărui elev care prezintă febră sau semn de boală respiratorie acută. (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să obțină la finalul clasei a X-a, anul școlar 2022 – 2023, cea mai mare medie din colegiul militar, 8,94.

Citește și: Ce vacanțe vor mai avea în anul școlar 2023-2024

Performanțele școlare sunt mereu apreciate și recompensate, astfel că în tradiția colegiului, pe lângă diploma de merit oferită și premierea în cadru festiv a clasei, care obține cea mai mare medie generală, se regăsește și excursia recompensă, într-o destinație aleasă de către colectivul de elevi.

Astfel, în perioada 11 – 12 noiembrie, elevii clasei clasei a XI-a B împreună cu doamna dirigintă Anamaria Fuia au petrecut momente frumoase în excursie la Timișoara, ca răsplată pentru eforturile depuse în anul școlar precedent prin obținerea celei mai mari medii din colegiu.

Citește și: FOTO| Săli de clasă moderne pentru cei 240 de elevi ai ciclului gimnazial de la Colegiul „Lucian Blaga” din Sebeș: Finanțare prin PNRR

Vorbind despre rezultatele școlare obținute, șeful clasei, elev caporal Flavius Taflan, mărturisește că totul se datorează colectivului unit, ambiției și efortului stăruitor depus de fiecare elev în parte.

„Noi, clasa a XI-a B, suntem un colectiv unit. Încă din momentul în care am pășit în acest colegiu militar și am intrat în sala de clasă, ne-am dat seama că avem în comun o mulțime de lucruri. În numeroasele dificultăți apărute pe parcurs, atât la nivel de clasă, cât și individuale, ne-am susținut unii pe ceilalți în mod necondiționat, știind că numai împreună vom putea reuși.

Am legat prietenii durabile și am ajuns să ne simțim ca într-o mare familie.

Citește și: FOTO: Elevii Școlii ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, vizită la Stația de tratare a apei Sebeșel și Stația de epurare a apelor uzate Alba Iulia

Obținerea celei mai mari medii din colegiu a fost mereu unul dintre obiectivele noastre principale. Indiferent de materia la care excelează, fiecare dintre noi a contribuit la atingerea lui, prin împărtășirea propriilor cunoștințe și deprinderi. Concurența nu a făcut decât să ne motiveze și mai mult, astfel că implicarea noastră a fost una deplină, iar odată obținută această performanță, ne dorim să ne menținem poziția de frunte în clasamentul colegiului și pe viitor.

Rezultatele muncii noastre nu s-au lăsat prea mult așteptate. Weekendul trecut am mers într-o bine-meritată excursie la Timișoara, ca răsplată pentru toate eforturile depuse. O plimbare prin centrul vechi al orașului și apoi prin parcul botanic, câteva ore de relaxare la Aqua Park și o cină într-o ambianță selectă, au fost momentele care ne-au adus bucurie și dorința de a mai organiza astfel de excursii. Amintirile pe care le-am creat cu această ocazie sunt dintre cele mai frumoase”, a spus elev caporal Flavius Taflan.

Excursia recompensă nu vine doar ca o apreciere a efortului depus ci și ca o încurajare de a continua performanțele școlare. Felicitări tuturor pentru reușită și mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare