Rămâi conectat

Actualitate

Dotări noi la Secţia TBC din Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

  Secţia TBC a Spitalului Judeţean Alba a fost dotată cu trei aparate medicale noi, cu suportul financiar al Consiliului Judeţean Alba, ne-a informat dr. Ligia Lăncrăjan Franchini, medic pneumoftiziolog,  şef de secţie. Bolnavii care apelează acum la serviciile acestei secţii vor fi testaţi cu un spirometru nou şi performant. Spirometrul este un aparat care măsoara funcţia pulmonară. Testarea funcţiei pulmonare este o investigaţie absolut necesară în cazul stabilirii unui diagnostic corect nu numai clinic, dar şi funcţional, în special în bolile pulmonare cronice.

 În cel mai scurt timp, acest spirometru va fi racordat şi la un computer care va stoca automat datele bolnavului, astfel încât medicul să obeserve în timp, după măsurători trimestriale, involuţia sau evoluţia bolii. Secţia a fost dotată şi cu un modern aparat de developat radiografiile  pulmonare, cu acesta economisindu-se timp preţios şi substanţe costisitoare. În plus, secţia a fost dotată cu un electrocardiograf (EKG) nou cu care vor fi testaţi bolnavii veniţi la consultaţii.   Până acum, în Secţia TBC existau doar două spirometre vechi, provenite din donaţii externe. În fază de proiect este şi o investiţie de 100 de milioane de lei vechi, ce presupune renovarea camerei termostat  din cadrul laboratorului de examene pentru spută şi Bacilul Koch.   Secţia a fost dotată şi cu cinci computere noi, din care unul multifuncţional. (N.I.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea