Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Directorul DSP Alba, Horea Timiş despre principalele probleme ale sistemului medical. De ce are nevoie judeţul în 2014

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Horea Timis 003În urma controalelor din perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, Directorul de Sănătate Publică Alba a precizat care sunt principalele probleme ale sistemului medical din judeţ şi la ce ar trebui să mediteze administraţia pentru anul 2014.

Horea Timiş şi-a arătat nemulţumirea vizavi de lipsa medicilor ATI, care trebuie să meargă cu taxi, de la un spital la altul, pentru a opera.

Anul 2014 ar trebuie să fie anul al marilor schimbări în județul Alba. Este nevoie de o firmă specială care să facă un audit. Avem secții de chirurgie care nu operează. Operațiile în județul Alba se fac cu taxiul, iar medicul ATI fuge de la un spital la altul. Dacă vrem să respectăm condițiile ne trebuie o politică de atragere a medicilor ATI”, a spus acesta.

Locuitorii din Munţii Apuseni au nevoie de un spital care să se completeze, nu să se concureze.

Munții Apuseni în 2014 au nevoie de un spital cu o structură compactă, independentă, care să includă Abrud, Câmpeni și Baia de Arieș, cu specialități care să se completeze, nu care să se concureze”, este o altă concluzie a directorului DSP Alba.

Directorul Horea Timiş consideră că în 2014 ar trebui începute discuţiile pentru deschiderea unui nou Spital de Urgenţă în judeţul Alba

2014 ar trebui să fie anul în care ar trebui să se deschidă discuția noului Spital de Urgență al județului Alba. Datoria DSP este să spună ceea ce este nevoie, chiar dacă nu sunt bani. Aceste planuri nu sunt făcute de azi pe mâine. Sunt studii care vor avea impact în 10-20 de ani. Nu se fac toate într-o zi, e timpul să stăm la masă și să vorbim despre aceste lucruri. Trebuie făcut un pas înainte”, a mai precizat Horea Timiş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea