Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

Direcţia de Sănătate Publică Alba urmăreşte implementarea de soluţii de e-sănătate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Unităţile sanitare publice cu paturi şi cu personalitate juridică proprie pot accesa fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Sectorial – Creşterea Competitivităţii Economice, Axa III „Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public” – Domeniul Major de Intervenţie 2 „Dezvoltarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice electronice”, Operaţiunea „Susţinerea implementării de soluţii de e-sănătate şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”, proiect ce se desfăşoară la nivel local. Aşa cum ne-a precizat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba, dr. Horea Timiş, instituţia pe care o conduce, prin intermediul Fundaţiei PAEM Alba, are în plan scrierea unui proiect pentru trei unităţi spitaliceşti de la noi din judeţ prin care să se acceseze aceste fonduri ce vizează implementarea de soluţii de e-sănătate. Se pare că cele trei spitale din Alba sunt cele din Aiud, Blaj şi Sebeş.
Scopul principal al acestei operaţiuni constă în dezvoltarea serviciilor medicale prin implementarea unui sistem informatic integrat, asigurând accesul cetăţenilor şi personalului medical la servicii informatice de tip e-sănătate. În cadrul acestei operaţiuni se finanţează proiecte care propun creşterea productivităţii şi calităţii serviciilor unităţilor sanitare, prin implementarea de sisteme, servicii şi aplicaţii electronice de e-sănătate la nivel local, care să asigure simultan: reducerea reală a costurilor interne; reducerea timpului de prelucrare a datelor medicale; creşterea numărului persoanelor fizice care vor avea acces la servicii medicale informatizate; creşterea numărului personalului medical instruit pentru folosirea sistemelor informatice de e-sănătate. Solicitanţii eligibili sunt unităţi sanitare publice cu paturi şi cu personalitate juridică proprie, putând fi create parteneriate între minimum 3 unităţi sanitare. Alocarea financiară este de 60.000.000 de lei, din care aproximativ 48.972.000 lei FEDR şi 11.028.000 lei de la bugetul de stat, iar data limită de înregistrare on-line a propunerilor de proiecte este 8 iulie 2011. (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea