Rămâi conectat

Sport

Din cauza pandemiei de coronavirus, Unirea Alba Iulia are probleme majore de lot și în privința calendarului

Dan HENEGAR

Publicat

în

Divizionara terță Unirea Alba Iulia traversează momente critice din cauza pandemiei de coronavirus, ce a lovit din plin efectivul grupării din Cetatea Marii Uniri.

Astfel, în cursul săptămânii trecute, repetarea testelor pentru COVID-19 a dus la un număr de 14 cazuri (12 jucători și doi antrenori), un adevărat focar, situație care a obligat la amânarea partidei cu Unirea Dej, contând pentru etapa a 3-a a Seriei a 9-a.

*Selagea, ultimul depistat pozitiv!

Și, în continuare situația rămâne încurcată pentru gruparea albaiuliană. Ultimul jucător intrat pe lista fotbaliștilor depistați pozitiv este Ciprian Selagea, care a acuzat probleme de sănătate și s-a testat în cursul zilei de duminică.

Astăzi, marți, 29 septembrie, unirișii vor repeta testele, condiție impusă de DSP Alba, sperându-se în recuperarea a câtorva dintre jucătorii depistați infectați. Pe lângă antrenorii Adrian Bicheși – principal și Mircea Oprea – secund, în izolare se găsesc în acest moment jucătorii An. David, F. Morar, Bucurică, Sporea, M. Codrea, Bârdea, Mâlnă, Joldeș, Zsigmond, Dehelean, Al. Giurgiu, V. Codrea și Selagea, rezultând probleme majore de efectiv în perspectiva partidei de vineri, 2 octombrie, de pe “Cetate”, cu Unirea Ungheni.

Dacă lucrurile vor intra cât de cât în normal și nu vor exista complicații după testele de azi, “alb-negrii” intenționează să joace în weekend partida contând pentru etapa a 4-a, cu toate că efectivul este decimat din punct de vedere numeric. Pe hârtie, sunt disponibili în acest moment 14 jucători, dintre care 6 sunt juniori și un singur portar, după cum urmează: Sîntoma, S. Fulea (ex-Performanța Ighiu, achiziționat recent), N. Rus, Scrob, Ad. Matei, Guț, Baksi, D. Lupșan, Haj, Fetița, Adam, M. Dăscălescu jr, Circov, Lăutaru (jucători care s-au pregătit în această perioadă). Practic este o situație similară cu Industria Galda de Jos, conjudețeana care în jocul precedent, cu Sticla Arieșul Turda,  a avut, din diverse motive numai 14 jucători valizi (între care 8 juniori)!

*5 meciuri în două săptămâni

Mai mult, dacă s-ar respecta programarea, formația albaiuliană va fi obligată să dispute 5 întâlniri în doar două două săptămâni, un ritm infernal în conjunctura amenințării pandemiei de COVID-19. Uniriștii s-au calificat la “masa verde” în Cupa României întrucât nu au disputat meciul cu Industria Galda de Jos (amfitrionii nu au putut trimite în timp util la FRF rezultatele testării de marți).

În consecință vor urma confruntările cu Unirea Ungheni (vineri, 2 octombrie, etapa a 4-a, Liga a 3-a), jocul din Cupa României din turul al treilea (prevăzut în 7 octombrie), deplasare la Ocna Mureș (sâmbătă, 10 octombrie, etapa a 5-a), restanța cu Unirea Dej (pe “Cetate”, miercuri, 14 octombrie, etapa a 4-a), respectiv duelul intern cu Avântul Reghin (sâmbătă, 17 octombrie, acasă, etapa a 6-a).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea