Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Din 20 ianuarie intră în vigoare impozitarea veniturilor din monede virtuale

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În 20 ianuarie intră în vigoare legea 30 din 2019 privind aprobarea OUG 25 din 2018 și care a fost publicată în Monitorul Oficial. Ca noutate se prevede impozitarea veniturilor din monede virtuale, avertizează consultanții fiscali.

Potrivit consultantului fiscal Adrian Bența, noua formă a Codului Fiscal prevede impozitarea bitcoinului. „Gata au găsit metoda să impoziteze și bitcoin-ul! 10% din câștig, în categoria veniturilor din alte surse. Legea Nr 30/2019”, a afirmat acesta vineri, într-o postare pe pagina sa de socializare.

Noua formă a Codului Fiscal face două precizări privind nu numai bitcoin-ul, ci, în general, monedele virtuale.

Prevederea lărgește categoria veniturilor din alte surse prin includerea celor din transferul de monedă virtuală. Apoi se arată cum se face impozitarea. „Câștigului din transferul de monedă virtuală în cazul veniturilor prevăzute la art. 114 alin. (2) lit. m), determinat ca diferență pozitivă între prețul de vânzare și prețul de achiziție, inclusiv costurile directe aferente tranzacției. Câștigul sub nivelul a 200 lei/tranzacție nu se impozitează cu condiția ca totalul câștigurilor într-un an fiscal să nu depășească nivelul de 600 lei”, arată noile prevederi.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mâncarea considerată junk-food ar putea să dispară din apropierea școlilor și grădinițelor: Ce prevede proiectul legislativ propus de Ministerul Sănătății

Bogdan Ilea

Publicat

în

Mâncarea considerată junk-food ar putea să dispară din apropierea școlilor și grădinițelor: Ce prevede proiectul legislativ propus de Ministerul Sănătății Ministerul Sănătății a propus un proiect legislativ care interzice comercializarea junk food-ului. Dacă va fi adoptat, vânzarea de pizza, chipsuri și sucuri va fi ilegală la o distanță mai mică de 500 de metri de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea