Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman: Ministrul Educației îi tratează cu dispreț pe profesori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ce la începutul anului actualul Ministru al Educației, domnul Liviu Pop, le crea speranțe cadrelor didactice că vor primi bani în plus pentru orele suplimentare, acum am constatat că avem de-a face de fapt cu o nouă minciună a guvernării PSD-ALDE.

În calitatea sa de inițiator al  Legii pentru modificarea alin. (4) al art. 262 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, Liviu Pop le promitea cu mult aplomb profesorilor, care au peste 25 de ani vechime în sistem şi gradul I și care aveau dreptul să lucreze 16 ore, deşi norma didactică era de 18 ore, că ”vor beneficia de plata orelor peste această normă, indiferent de numărul lor”.

De această prevedere ar fi trebuit să beneficieze la nivel național zeci de mii de cadre didactice, însă într-un răspuns al Ministerului Educației Naționale adresat Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret” se arată că nu s-a schimbat în realitate nimic: ”remunerarea în sistem de plată cu ora a cadrelor didactice care beneficiază de reducerea  normei  didactice  reglementată la alin. (4) se realizează în conformitate  cu prevederile alin. (6): „Personalul didactic de predare și de instruire practică, care beneficiază  de reducerea  normei didactice, poate avea  dreptul la remunerarea  activității  în regim de plată cu ora sau cumul de norme,  doar după efectuarea normei complete, prevăzute la alin. (3) lit. c), d) si e).

Singura diferență este că înainte cadrele didactice trebuiau să facă o cerere la școală pentru reducerea normei, iar acum aceasta se reduce din oficiu, însă în continuare cele două ore nu sunt plătite.

Ce să mai înțelegem de aici?! Ce să mai creadă profesorii din România?! Ministrul Educației ori a uitat ce a declarat în martie, o dată cu promulgarea respectivei legi, ori a mințit cu bună știință doar pentru a putea puncta la capitolul imagine!

Fac un apel la ministrul Liviu Pop să rezolve cu adevărat această problemă și să nu le mai dea speranțe deșarte cadrelor didactice și sper ca, măcar acum în al doisprezecelea ceas, să ia măsuri pentru a remedia această situație rușionoasă pentru învățământul românesc!

Deputat PNL Florin ROMAN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor Comuna Daia Română va implementa un sistem de supraveghere video în scopul creșterii siguranței și prevenirii criminalității. În acest scop, administrația locală a inițiat demersuri pentru identificarea unui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea