Rămâi conectat

Cultură Educație

Demersuri pentru modernizarea DC 10 Ciumbrud-Păgida-Gîmbaş-Aiud

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Consiliul Local Aiud a aprobat studiul de fezabilitate pentru modernizarea ultimelor două tronsoane ale DC 10, care face legătura între oraşul Aiud şi Ciumbrud, Păgida şi Gîmbaş, localităţi aparţinătoare municipiului, după ce luna trecută fusese aprobată documentaţia pentru primul tronson, ne-a declarat Ada Rus, purtătorul de cuvânt al Primăriei Aiud.
Documentaţia tehnică supusă votului consilierilor locali aiudeni propune două variante de modernizare a drumului. Prin proiectul de hotărâre iniţiat de către primarul Horaţiu Josan a fost susţinută varianta care are un cost de investiţie mai redus, ce presupune o cale de rulare silenţioasă, are o durată mai mică de execuţie şi oferă posibilitatea deschiderii circulaţiei după o perioadă scurtă de la finalizarea lucrărilor. Investiţia cuprinde executarea unui covor asfaltic în două straturi pe ambele tronsoane, propunerea tehnică incluzând totodată soluţia pentru colectarea şi scurgerea apelor pluviale. Tronsonul II al DC 10, Gîmbaş-Păgida, are o lungime de 2.819,04 m, iar tronsonul III al drumului, Păgida-Ciumbrud, are o lungime de 4.880,29 m. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 1.691.420,20 lei pentru tronsonul II şi de 2.927.126,16 lei pentru tronsonul III. Durata de realizare a lucrărilor, în cazul ambelor tronsoane, este de 3 luni de la începerea acestora.
Tronsonul I Aiud-Gîmbaş a făcut obiectul unei documentaţii tehnice aprobate în şedinţa CL Aiud de luna trecută, iar varianta de modernizare aprobată de aleşii locali este aceeaşi ca în cazul celorlalte două tronsoane şi presupune executarea a 2.809,47 metri de covor asfaltic, valoarea totală estimată a lucrărilor ce ar urma să fie realizate tot în 3 luni de la începerea lor fiind de 1.685.240,68 lei. Documentaţia aprobată de către CL Aiud pentru primul tronson a fost deja depusă la Ministerul Dezvoltării în vederea includerii în programul naţional de modernizare a 10.000 km de drumuri în mediul rural.
Imediat după validarea HCL Aiud de către Instituţia Prefectului Alba, Primăria Aiud va trimite la minister şi documentaţia tehnică pentru modernizarea tronsoanelor II şi III ale DC 10, în vederea obţinerii finanţării investiţiei prin acelaşi program, a mai spus Ada Rus.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a, din anul viitor Din cauza promovabilității foarte proaste la sesiunile de vară și de toamnă ale examenului de bacalaureat din anul 2023, 4 licee din județul Alba nu vor mai avea dreptul să organizeze […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea