Rămâi conectat

Sport

Debut perfect pentru șahistul Mihnea Costachi! Albaiulianul a adus victoria României contra Italiei, la primul său meci în naţionala de seniori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Debut perfect al lui Mihnea Costachi în naţionala de seniori. Şahistul albaiulian a adus victoria României în meciul de şah online contra Italiei.

Transferate în mediul online, datorită pandemiei COVID 19, întrecerile şahiste se desfăşoară cu regularitate şi în această perioadă. Pe lângă numeroase turnee individuale, sunt programate şi meciuri internaţionale pe echipe, într-unul dintre acestea România întâlnind sâmbătă Italia pe platforma Playchess.com.

Organizat la 10 mese, cu 2 partide de şah rapid la fiecare masă, meciul contra “squadrei azzura” a avut o desfăşurare complet diferită în cele două părţi. Dacă la capătul primei partide România conducea cu un categoric 7,5 – 2,5 şi părea că va câştiga lejer meciul, în a doua partidă jucătorii italieni au revenit spectaculos şi au fost la un pas de a întoarce rezultatul, câştigând “repriza” secundă cu 7 – 3.

Duelul celor două echipe latine s-a încheiat astfel cu o victorie la limită cu 10,5 – 9,5 a “dacilor” sau, cum spunea marele maestru internaţional Andrei Istrăţescu, “o victorie în stil italian”, cu trimitere evidentă la tradiţionalele victorii cu 1-0 ale naţionalei de fotbal a Italiei, renumită pentru pragmatismul ei în conservarea rezultatului după ce înscrie.

Meciul a consemnat şi debutul în naţionala de seniori a României a albaiulianului Mihnea Costachi, care de curând a împlinit 20 de ani. Sportivul legitimat la Clubul Sportiv Municipal “Unirea” Alba Iulia a câştigat ambele partide împotriva maestrului FIDE Lorenzo Pescatore, o performanţă reuşită şi de multiplul campion Andrei Istrăţescu, cel mai experimentat jucători din naţionala noastră.

Dacă în prima partidă Mihnea a dominat jocul de la un capăt la altul, obţinând o victorie clară, în meciul al doilea maestrul internaţional albaiulian a pescuit în ape tulburi şi a fost a ajuns într-o poziţie dificilă împotriva “Pescarului” italian. O momeală aruncată însă la momentul oportun şi înghiţită de adversar, l-a transformat pe Pescatore în Pescato şi Mihnea a obţinut o victorie care s-a dovedit decisivă pentru rezultatul final al meciului.

Iată rezultatele complete la cele 10 mese ale meciului România – Italia

Bogdan Deac – Pier Luigi Basso 1,5-0,5 (1-0; 0,5-0,5)

Mircea Pârligras – Luca Moroni 1-1 (1-0; 0-1)

Andrei Istrăţescu – Alessio Valsecchi 2-0 (1-0; 1-0)

Vlad Jianu – Francesco Sonis 1-1 (1-0; 0-1)

Lucian Miron – Lorenzo Lodici 0-2 (0-1; 0-1)

Tiberiu Georgescu – Danyyil Dvirnyy 0-2 (0-1; 0-1)

David Gavrilescu – Artem Gilevych 1,5-0,5 (1-0; 0,5-0,5)

Mihnea Costachi – Lorenzo Pescatore  2-0 (1-0; 1-0)

Alexandru David – Alberto Barp  1-1 (1-0; 0-1)

George Stoleriu – Gabriele Lumachi 0,5-1,5 (0,5-0,5; 0-1)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSM Unirea Alba Iulia – Avântul Reghin 2-1 (1-1), în play-out | „Alb-negrii”, o nouă victorie după ce au întors rezultatul

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia a învins Avântul Reghin cu 2-1 (1-1), la capătul unui meci intens jucat pe Stadionul “Minaur” din Zlatna. Gruparea condusă de Alexandru Pelici, singura din serie imbatabilă în acest an, a legat 3 victorii consecutive și s-a detașat în ierarhie. Reghinenii au mai pierdut pe malul Ampoiului (în 16 martie, 1-2), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea