Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Debut cu victorie pentru albaiulianul Mihnea Costachi, la Campionatele Mondiale de juniori la șah din Rusia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mihnea Costachi01Mihnea Costachi a debutat cu dreptul la Campionatele Mondiale de juniori la șah, câștigând, joi, în prima rundă împotriva francezului Fahim Mohammad în 30 de mutări. Juniorul albaiulian evoluează la categoria juniori sub 16 ani a competiției găzduită de Khanty Mansiysk, oraș situat în partea asiatică a Rusiei.

Campionatele Mondiale de juniori la sah pentru juniori sub 14, 16 si 18 ani se desfasoara pe parcursul a 11 runde in sistem elvetian si se vor incheia in 3 octombrie. La startul celei mai importante competitii juvenile mondiale se afla peste 400 de sportivi din 61 de tari.

Mihnea Costachi are in palmares o medalie de bronz la Campionatele Mondiale de juniori sub 14 ani din Africa de Sud in 2014, singura obtinuta de un junior roman la mondiale dupa anul 2007 cand Cristian Chirila castiga titlul mondial de juniori sub 16 ani la Kemer (Turcia), precum si mai multe clasari in zona locurilor 10 – 20 la alte editii ale competitiei. Avand un coeficient rating 2420, la aceasta editie a mondialelor de juniori Mihnea Costachi este cotat ca favoritul numarul 13 al categoriei juniori sub 16 ani, la care sunt inscrisi 88 de juniori. Principalii favoriti sunt iranienii Parham Maghsoodloo (rating 2566) si Amin Tabatabei (rating 2493) si armeanul Haik Martirosyan (rating 2470), insa grupa sa de varsta se anunta a fi una nu doar foarte puternica, dar si foarte echilibrata, 17 jucatori avand coeficient rating international peste 2400.

Victoria din prima runda, chiar daca asteptata, este foarte importanta pentru Mihnea Costachi, care la europenele de juniori desfasurate in luna august la Praga a pornit cu o infrangere in runda inaugurala, nereusind apoi sa ajunga sa joace la potentialul sau maxim pana la finalul turneului. Urmeaza acum inca o partida in care juniorul albaiulian va porni din postura de favorit si care ii poate deschide lui Mihnea calea spre confruntarile directe cu cei mai bine cotati jucatori ai turneului.

foto: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea