Rămâi conectat

Cultură Educație

Cursuri de lucrători sociali, organizate de Filantropia Ortodoxă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Începând cu luna ianuarie a anului curent, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia organizează noi cursuri de lucrători sociali. Acestea sunt organizate în cadrul Proiectului „Parteneriat public- privat în administrarea de servicii sociale- model de excelenţă” (POSDRU/41/3.3/G/25894) cofinanţat din Fondul European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2001- 2013. Astfel, vor fi formate cel puţin 15 persoane implicate în furnizarea de servicii sociale la nivelul judeţelor Alba şi Mureş. Cursul este autorizat CNFPA, are o durată de 720 de ore (240 ore de teorie şi 480 ore de practică) şi se desfăşoară la Alba Iulia, la Centrul pilot pentru persoane cu dizabilităţi din str. BP Haşdeu, nr. 15 A. Iată care sunt unităţile de competenţă ce pot fi dobândite: planificarea în timp a activităţilor specifice; comunicarea interpersonală; comunicarea interactivă; lucrul în echipă multidisciplinară; definirea situaţiilor de risc pentru copii şi tineri; întocmirea dosarului de caz; elaborarea planului personalizat al copilului sau tânărului; prezentarea dosarului de caz în faţa şefului de serviciu- departament; îndrumarea juridică şi socială a familiei copilului sau tânărului; asigurarea legăturii dintre serviciu- departament şi familie; identificarea copilului- tânărului aflat în situaţie de risc; evaluarea copilului- tânărului din punct de vedere psihosocial şi fizic; evaluarea familiei naturale; contribuţia la reintegrarea psiho-socială a copilului- tânărului; urmărirea pe perioada post-intervenţie.
Acest proiect este implementat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în parteneriat cu DGASPC Alba, DGASPC Mureş, Fundaţia PAEM Alba Iulia şi Asociaţia Profesională a Asistenţilor Sociali Alba. (I.H.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a, din anul viitor Din cauza promovabilității foarte proaste la sesiunile de vară și de toamnă ale examenului de bacalaureat din anul 2023, 4 licee din județul Alba nu vor mai avea dreptul să organizeze […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea