Rămâi conectat

Cultură Educație

Curăţarea miriştilor aduce incendii de primăvară

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ca în fiecare primăvară, incendiile izbucnite în această perioadă din cauza nesupravegherii focului aprins pentru curăţarea terenurilor agricole de vegetaţia uscată dau bătăi de cap pompierilor, într-o singură zi în judeţul Alba fiind raportate 3 arderi necontrolate, în ciuda numeroaselor atenţionări transmise populaţiei în ultimele zile.
Astfel, Garda de Intervenţie Blaj a intervenit joi, 3 martie, în jurul orei 10.50, pe raza municipiului, în apropiere de DN 14 B, pentru stingerea unei arderi necontrolate de vegetaţie uscată ce se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 700 mp. Pompierii au acţionat cu o autospecială şi mijloace de primă intervenţie, reuşind să stingă flăcările în aproximativ 30 de minute. După nici o oră, un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Alba Iulia a intervenit pe raza municipiului Alba Iulia în apropiere de DN 1 pentru stingerea unei arderi necontrolate de vegetaţie uscată ce se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 1,5 ha. Pompierii au intervenit cu o autospecială de stins incendii, reuşind să stingă flăcările în aproximativ 40 de minute.
În jurul orei 18.10, pompierii militari blăjeni au intervenit din nou pe raza municipiului, în apropiere de DN 14 B, pentru stingerea unei arderi necontrolate de vegetaţie uscată ce se manifesta pe o suprafaţă circa 300 mp. Pentru stingere s-a intervenit cu o autospecială, flăcările fiind stinse după aproximativ 15 minute. Şi de această dată, focul deschis în spaţii deschise reprezintă cauza probabilă a acestor arderi necontrolate de vegetaţie uscată.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

ASTĂZI: Începe simularea examenului de Bacalaureat 2024. Participă peste 146.000 de elevi

Ziarul Unirea

Publicat

în

ASTĂZI: Începe simularea examenului de Bacalaureat 2024. Participă peste 146.000 de elevi Elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a seral încep astăzi, 4 martie, simularea examenului de Bacalaureat. Simularea se va organiza în peste 1.320 de unităţi de învăţământ şi va implica participarea a peste 146.000 de elevi. Citește și: BACALAUREAT 2024: Modele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea