Rămâi conectat

Sport

Cupa României: CSU Alba Iulia – Phoenix Galaţi, miercuri şi joi, ora 18.00, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Debut stagional pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară primeşte în primul meci oficial al sezonului competiţional 2013/2014 pe teren propriu, miercuri, 25 septembrie, cu începere de la ora 18:00, vizita nou-promovatei Phoenix Galaţi, într-o partidă care contează pentru  primul tur al Cupei României la baschet feminin.
Trupa universitară, schimbată ca şi componenţă (9 jucătoare noi în lot), dar cu aceiaşi bancă tehnică, formată din Miroslav Popov, antrenor principal şi George Lăncrănjan, antrenor secund, ajutaţi de directorul sportiv Nicuşor Marcu, revenit după două sezoane la echipă, porneşte drept favorită în confruntarea cu trupa gălăţeană, având avantajul experienţei în elita baschetbalistică, dar în special acela al propriului teren, mai ales având în vedere că ambele manşe, tur-retur, se dispută în Sala de Sport a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Totuşi, sportivele din Cetatea Marii Uniri trebuie să joace cel mai bun baschet posibil, să facă o impresie bună la primul meci oficial în faţa propriilor suporteri şi să evite orice surpriză. Asta în condiţiile în care, deşi este o formaţie nou-promovată, Phoenix Galaţi a reuşit o campanie de achiziţii importantă, de la antrenorul grec Theodosios Paralikas, sezonul trecut secund la CSM Târgovişte, până la jucătoarele americance Cherise Daniel, Earnesia Williams şi Denise Fairbanks, dar şi autohtonele cu experienţă în Liga Naţională, Florentina Ardeleanu, Romina Filip, Beatrice Alaiba şi Andra Ionescu
*Hop înainte de campioana ICIM Arad
 Înaintea partidei, antrenorul universitarelor, Miroslav Popov, este încrezător în forţa echipei şi speră într-o calificare fără probleme în sferturile de finală a Cupei României: ”Sunt primele meciuri oficiale, trebuie să le tratăm cu multă seriozitate, pentru că nu ştim nimic despre echipa din Galaţi şi nu vrem să pierdem meciurile şi calificarea. Cred că suntem o echipă mai bună decât Phoenix, dar va trebui să demonstrăm acest lucru în teren. Echipa se pregăteşte bine, jucătoarele cu uşoare accidentări, Sasa Cadjo şi Breanna Salley, sunt în revenire şi sper să oferim un joc frumos pentru fanii noştrii în primele meciuri oficiale şi să ne calificăm fără mari probleme”.
Meciul este unul special pentru jucătoarea universitară, Sica Cuzic, care debutează la echipa mare pentru CSU chiar împotriva formaţiei Phoenix Galaţi, la care a crescut ca baschetbalistă: ”Phoenix Galaţi este echipa la care am început să practic baschetul, am jucat alături de ei timp de 4 ani la nivel de junioare. Nu are o importanţă deosebită faptul că în meciul meu de debut avem ca adversară fosta mea echipă, însă dacă voi fi introdusă în teren voi da tot ce e mai bun din mine. Îmi doresc foarte mult să câştigăm şi am mare încredere în talentul şi profesionalismul coechipierelor mele de la CSU”, a declarat înainte de meci tânara sportivă, campioană naţională sezonul trecut cu formaţia Under 17 a Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia.
Formaţia care va reuşi să se califice în turul următor al competiţiei, în urma acestei duble manşe, va întâlni în sferturile de finală ale Cupei României pe ICIM Arad, trupă care beneficiază de primul tur liber. Sezonul precedent, CSU Alba Iulia a jucat finala Cupei României la baschet feminin şi a obţinut medalia de argint, după ce a fost învinsă în ultimul act de CSM Târgovişte, scor 62-74.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea