Rămâi conectat

Sport

Cum vor arăta cele două serii din Liga a 2-a în campionatul 2011 – 2012

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FC Timişoara şi Universitatea Craiova vor scăpa de Liga a III-a din cauza dezastrului în care se zbate fotbalul din România, întrucât 20 dintre cele 32 de echipe din eşalonul secund au grave probleme financiare şi nu vor primi licenţa pentru Liga a 2-a. Toată nebunia a fost declanşată de introducerea licenţierii şi pentru cluburile din liga a doua. Decizia FRF a măturat eşalonul secund, aproape două treimi dintre echipe nefiind în normalitate, între care şi FC Unirea Alba Iulia.
În aceste condiţii, cei care conduc fotbalul din România au luat decizia ca normele impuse de Comisia de Licenţiere să nu mai fie luate în calcul în alcătuirea celor două serii. Informaţia este confirmată de Viorel Duru, preşedintele Comisiei de Licenţiere. „Pot să anticipez că multe echipe au probleme, dar vom da un comunicat în ultima zi a acestei luni. Între 1 şi 4 iulie, cluburile fără licenţă pot trimite cereri, iar Comitetul Executiv le va analiza. FC Timişoara şi Universitatea Craiova sunt în Liga a II-a în momentul de faţă, dar dacă procesul nu contează, au asigurat locul în această divizie. Practic, va conta doar rezultatul de pe teren”, a explicat Duru. „Nu e treaba mea, eu sunt doar cu licenţierea. Comitetul Executiv are atribuţiile necesare pentru a completa seriile, astfel că această vară va fi una de tranziţie pentru fotbalul mic. Situaţia este oricum dramatică!”, a mai spus Viorel Duru.
lCum ar putea arăta cele două serii
lSeria I: Unirea Urziceni, Victoria Brăneşti, Săgeata Năvodari (dacă nu promovează după barajul cu Voinţa Sibiu), Delta Tulcea, Dunărea Galaţi, CS Otopeni, FC Botoşani, Viitorul Constanţa, Astra II Giurgiu, Gloria Buzău, FC Snagov, Dinamo II Bucureşti, Farul Constanţa, ACSMU Poli Iaşi, FCM Bacău, Callatis Mangalia, Chindia Târgovişte; lSeria a II-a: Universitatea Craiova, FC Timişoara, Gloria Bistriţa, FC Bihor, Voinţa Sibiu, ALRO Slatina, CSM Râmnicu Vâlcea, UTA Arad, Arieşul Turda, Gaz Metan CFR Craiova, FC Unirea Alba Iulia, FC Argeş, Mureşul Deva, CSM Slatina, Luceafărul Oradea, FC Baia Mare (Săgeata şi Voinţa vor juca baraj pentru Liga I; Unirea Urziceni nu a solicitat licenţă pentru liga secundă şi, probabil, se va desfiinţa). (M.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea