Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 9 iunie 2019, în Transilvania și la munte. ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Meteorologii ANM au anunțat prognoza pentru următoarele două săptămâni, mai exact perioada 27 mai – 9 iunie 2019. Află când scăpăm de ploi și ce temperaturi maxime se vor înregistra.

În Transilvania, în primele trei zile de prognoză vremea va fi caldă pentru această perioadă, dar se va răci treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea de la 26…28 de grade, până spre 21 de grade în intervalul 31 mai – 03 iunie. Apoi, această medie va fi în creștere, iar spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de până la 25 de grade.

Până în data de 01 iunie minimele termice nu vor avea variații semnificative de la o zi la alta și se vor situa în jurul valorii de 12 grade. Ulterior temperatura aerului va scădea ușor, până la 9 grade în data de 02 iunie, apoi tendința va fi de creștere ușoară și treptată, spre valori de 10…11 grade, în medie regională.

Vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Averse, pe arii extinse și mai însemnate cantitativ, se vor semnala cu o probabilitate mai ridicată în intervalul 30 mai – 02 iunie.

La munte, la începutul intervalului, temperaturile vor avea valori maxime, în medie, de 17…18 grade și minime de 9…10 grade. Apoi vremea se va răci, astfel că în data de 2 iunie vor fi medii ale temperaturilor maxime de 12…13 grade și de 5…6 grade ale minimelor.

Apoi, tendința va fi de încălzire, până spre medii ale maximelor de 15…16 grade și medii ale minimelor, în medie de 7…8 grade, la sfârșitul intervalului.

Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe tot parcursul intervalului de referință, iar local cantitățile de apă vor fi mai însemnate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea