Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 31 martie, în Transilvania și la munte. ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza pentru intervalul 18-31 februarie 2019. Potrivit meteorologilor, vremea se va răci, în următoarele zile. Miercuri, în sud, temperaturile vor scădea cu până la 12 grade. Valorile în termometre nu vor mai depăşi 14 grade Celsius, faţă de 26, cât sunt la această oră.

Potrivit ANM, vor fi ninsori şi lapoviţă la munte, în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei, zone unde noaptea temperaturile vor fi negative. Spre weekend, însă, se va încălzi din nou.

În Transilvania, valorile termice vor marca o scădere accentuată în primele zile, de la maxime în medie de 20 de grade, la valori în jur de 8 grade. În intervalul 20 – 23 martie se va mai încălzi, spre maxime de 10…11 grade, iar în a doua săptămână vor fi variații ușoare între 6 și 10 grade.

Minimele vor crește ușor în primele nopți, până la medii de 2…4 grade, iar din 20 martie vor avea o tendință de scădere și se vor situa, în medie, între -4 și 0 grade. Temporar vor fi precipitații în majoritatea zilelor, cu o probabilitate mai mare în 19 și 20 martie și din nou în intervalul 24 – 31 martie.

La munte, vremea se va răci semnificativ în primele zile de prognoză, respectiv până în data de 20 martie, când se vor atinge valori medii ale temperaturilor maxime de 0 grade, în condițiile în care săptămâna va debuta cu valori de 10 grade. În intervalul 21 – 31 martie valorile maxime vor oscila ușor in arealul -2…2 grade.

Minimele vor fi în continuă scădere, bruscă în primele nopți, de la medii de 2 grade, până la -6 grade în data de 21 martie, apoi ușoară, spre valori de -8 grade. Temporar se vor semnala precipitații, cu o probabilitate mai mare în intervalele 18 – 21 martie și 24 – 31 martie, potrivit ANM.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi Meteorologii ANM au emis o atenționare de vreme rea, valabilă în mai  multe regiuni ale țării, până joi, 21 martie.  Citește și: Cum va fi VREMEA până în 15 aprilie 2024: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea