Cum va fi VREMEA până în 30 iunie 2019, în Transilvania, la munte și la mare. ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Meteorologii ANM prognozează pentru următoarele două săptămâni umiditate excesivă după ploile puternice din ultima perioadă care fac aerul irespirabil şi furtuni violente în toată ţara. Meteorologii anunţă până pe pe 30 iunie vreme deosebit de instabilă. Ploile torenţiale, vijeliile şi grindina vor face prăpăd în România.

31 de grade în Transilvania

Temperatura aerului va scădea uşor, de la o medie regională de 30 de grade în prima zi a intervalului de prognoză, până spre 28 de grade, în data de 18 iunie. Ulterior acestei date şi până spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni, variaţiile termice nu vor fi semnificative, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse, în medie, între 28 şi 31 de gade, iar cele mai ridicate valori se estimează a se înregistra în data de 26 iunie.

Media regională a temperaturilor minime, până în data de 26 iunie, nu va avea variaţii importante şi se va situa în jurul a 15 grade, apoi va scădea uşor, până spre 13…14 grade. Probabilitatea de apariţie a manifestărilor specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză.

33 de grade pe litoral

În perioada 17-19 iunie maximele termice vor fi, în medie regională, de 30…31 de grade, apoi temperatura aerului va creşte uşor până în jurul datei de 23 iunie, când se estimează a se înregistra maxime, în medie la nivelul întregii regiuni, de până la 33 de grade. După această dată va urma o tendinţă de scădere a valorile termice diurne şi se vor încadra între 29 şi 31 de grade, în medie regională.

Media temperaturile minime nu se va modifica semnificativ, iar până în data de 26 iunie se va situa în jurul valorii de 21 de grade. Ulterior, regimul termic nocturn va marca o uşoară scădere, până la valori medii regionale de 19…20 de grade, la sfârşitul celor doua săptămâni de prognoză. Probabilitatea de apariţie a manifestărilor specifice instabilităţii atmosferice va fi în creştere, îndeosebi după data de 24 iunie.

Maxime de 21 de grade la munte

Regimul termic diurn nu va avea variaţii semnificative, astfel încât media temperaturilor maxime, pe tot parcursul celor două săptămâni, se va situa între 18 şi 21 de grade. Media minimelor nocturne va avea o evoluţie asemănătoare şi se va încadra între 10 şi 13 grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoză se vor semnala manifestări specifice instabilităţii atmosferice.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...