Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 3 februarie, în Transilvania și la munte. ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza pentru intervalul 21 ianuarie – 3 februarie 2019. Potrivit meteorologilor, în următoarele două săptămâni, vremea va fi în general normală pentru perioada din calendar, cu valori termice pozitive pe timpul zilei, în timp ce precipitaţiile mixte vor fi destul de însemnate, mai ales la nivel local.

În Transilvania, regimul mediu de temperatură va avea, până spre sfârșitul lunii ianuarie, fluctuații de la valori în jurul celor climatologic specifice perioadei (maxime 0…3 grade și minime -8…-2 grade) la valori peste cele normale – cel mai probabil în zilele de 23, 24 și 25 ianuarie când vor fi 3…7 grade ziua și -3…0 grade noaptea, mediat regional.

Deși gradul de incertitudine a modelului probabilistic este încă destul de mare, în ultimele două zile de ianuarie și primele zile ale lunii februarie este estimată înregistrarea unui ecart termic apropiat de cel caracteristic acestei perioade din an.

Probabilitatea pentru precipitații -mixte sau predominant ninsoare va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de referință, însă acestea vor fi în general slabe.

La munte, deși vor fi variații de la un interval la altul, valorile termice se vor situa -în cea mai mare parte a intervalului – în jurul celor normale acestei perioade din an (maxime -6…-2 grade, minime -12…-7 grade), iar în perioada 23-25 ianuarie temperaturile se vor situa peste mediile climatologice (sunt de așteptat valori diurne ușor pozitive, iar nocturne în medie -8…-4 grade).

Probabilitatea pentru precipitații va ridicată în mare parte a intervalului, dar cu precădere în perioada 23-26 ianuarie, când vor predomina ninsorile, dar vor fi și precipitații mixte, local moderate și însemnate cantitativ, potrivit ANM.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții Paşaportul simplu temporar se eliberează doar în situaţii de urgenţă ce presupun deplasarea în străinătate sau continuarea călătoriei ori reglementarea şederii/situaţiei juridice a cetăţenilor români aflaţi în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile, se arată în proiectul adoptat luni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea