Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

Culturile cerealiere atacate de dăunători

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Condiţiile climatice din ultima perioadă au favorizat apariţia şi dezvoltarea gândacului bălos, larvă şi adult, dăunător care poate cauza pierderi importante la culturile de orz, orzoiacă, ovăz şi grâu, se arată într-un buletin de avertizare emis de Unitatea Fitosanitară Alba.
Pentru combatere se recomandă executarea tratamentului la depistarea dăunătorului numai pe parcelele pe care densitatea adulţilor depăşeşte 10 indivizi/mp, iar pentru larve, 250 larve/mp şi se va evita executarea tratatamentului la temperaturi mai mari de 25 de grade Celsius. Folosiţi unul din produsele omologate, după caz: CALYPSO 480 SC = 0,1 l/ha (0,01%) sau FASTAC 10 EC = 0,1 l/ha (0,01%) sau KAISO SORBIE 5 WG = 0,150 kg/ha (0,015%) sau KARATE ZEON = 0,150 l/ha (0,015 %) sau NUPRID AL 200 SC = 0,3 l/ha (0,03%).
La utilizarea insecticidelor recomandate, stupii de pe o rază de 3 km se vor închide 48 de ore. Persoanele fizice sau juridice care efectuează tratamente cu insecticide în perioada înfloritului (exceptând produsul CALYPSO) sunt obligate să anunţe consiliile locale, iar acestea trebuie să avertizeze apicultorii care au stupinele pe o rază de 3 km de locul unde se efectuează tratamentele cu insecticide. Vor fi înştiinţate şi circumscripţiile sanitar – veterinare, iar tratamentele se pot efectua şi împreună cu erbicidările la culturile de cereale păioase.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Portretul lui Lucian Blaga, realizat de pictorul clujean Mircea Vremir în anul 1969, exponatul lunii mai la Muzeul Municipal ”Ion Raica” Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Portretul lui Lucian Blaga, realizat de pictorul clujean Mircea Vremir în anul 1969, exponatul lunii mai la Muzeul Municipal ”Ion Raica” Sebeș În colecția de artă a Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeş, se păstrează un portret al lui Lucian Blaga, realizat postum, de pictorul clujean Mircea Vremir (1932-1991). Cu dimensiunile de 38 x 50cm, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea