Rămâi conectat

Sport

Cu ştreangul de gât pe „Cetate”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Două echipe codaşe, FC Unirea Alba Iulia şi ACU Arad se vor duela sâmbătă, pe „Cetate”, într-un adevărat război al supravieţuirii. Ocupantele ultimelor două poziţii în ierarhia seriei vestice, la egalitate de puncte şi despărţite de numai un gol, sunt în faţa unei partide a adevărului, de „a fi sau a nu fi” în ecuaţia evitării retrogradării. „Alb-negrii” traversează o perioadă delicată, jucătorii resimt problemele financiare ale clubului dar încearcă să depăşească chestiunea şi să învingă o contracandidată într-o confruntare de 6 puncte. „Ne aşteaptă un meci deosebit de greu, întrucât adversarul este în situaţia noastră şi va încerca să scoată ceva din acest joc direct. Sper ca jucătorii să dea totul pe teren pentru a tranşa disputa în favoarea noastră. Le-am spus băieţilor înainte de debutul returului că ne aşteaptă 13 finale”, a declarat antrenorul Gabi Stan. Derbyul subsolului contează pentru etapa a 22-a a eşalonului secund şi se va disputa mâine de la ora 11.00.
lProbleme pentru Călin Cristea
Pe lângă absenţii de durată, amfitrionii nu pot miza în acest joc, nici pe Negură (recidivă a accidentării, va absenta până la sfârşitul sezonului), şanse minime de a evolua având şi Călin Cristea. Fotbalistul întors de la Pandurii Tg Jiu acuză o contractură musculară şi nu s-a antrenat deloc în această săptămână. „Orice meci este decisiv, deci implicit şi cel cu ACU Arad, dar nu rezolvăm nimic dacă învingem şi apoi pierdem 7 întâlniri la rând. În conjunctura dată, este un joc foarte important pentru Alba Iulia, ne trebuie toate punctele. Din informaţiile mele, ACU nu este la fel de puternică precum Arieşul Turda, însă e nevoie să dăm totul pentru suporteri”, a precizat portarul Adrian Pascal, care a mai menţionat că restanţele financiare îşi pun amprenta pe moralul jucătorilor. „Suntem afectaţi din partea financiară. Când ni s-a dat ce ni s-a promis, au fost prestaţii bune, poate că dacă totul se rezolva aveam alte rezultate”, a conchis goalkeeperul unirist.
Echipa probabilă: Pascal – Bâlu, Y. Camara, Potopea, Al. Giurgiu – Spătaru, D. Militaru, Pleniceanu, Boboc – N. Stanciu – Ad. Câmpeanu lArbitri Căt. Botaş (Timişoara), L. Udrea (Tg Jiu), I. Câmpeanu (Cluj Napoca), rezervă A. Vărzan (Reşiţa); observatori I. Cristea (Bucureşti), I. Vigu (Satu Mare).
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Experimentatul apărător Ionuț Balaur, la CSM Unirea Alba Iulia, a patra achiziție a „alb-negrilor”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Experimentatul apărător Ionuț Balaur (36 de ani) a semnat cu divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia, care a anunțat al 4-lea transfer din această perioadă, după Blănaru (36 ani), A. Voinea (31 ani) și Jorza (24 de ani) Balaur este al treilea jucător care a lucrat în trecut cu antrenorul Alexandru Pelici și care acceptă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea