Rămâi conectat

Sport

Cu ştreangul de gât pe „Cetate”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Două echipe codaşe, FC Unirea Alba Iulia şi ACU Arad se vor duela sâmbătă, pe „Cetate”, într-un adevărat război al supravieţuirii. Ocupantele ultimelor două poziţii în ierarhia seriei vestice, la egalitate de puncte şi despărţite de numai un gol, sunt în faţa unei partide a adevărului, de „a fi sau a nu fi” în ecuaţia evitării retrogradării. „Alb-negrii” traversează o perioadă delicată, jucătorii resimt problemele financiare ale clubului dar încearcă să depăşească chestiunea şi să învingă o contracandidată într-o confruntare de 6 puncte. „Ne aşteaptă un meci deosebit de greu, întrucât adversarul este în situaţia noastră şi va încerca să scoată ceva din acest joc direct. Sper ca jucătorii să dea totul pe teren pentru a tranşa disputa în favoarea noastră. Le-am spus băieţilor înainte de debutul returului că ne aşteaptă 13 finale”, a declarat antrenorul Gabi Stan. Derbyul subsolului contează pentru etapa a 22-a a eşalonului secund şi se va disputa mâine de la ora 11.00.
lProbleme pentru Călin Cristea
Pe lângă absenţii de durată, amfitrionii nu pot miza în acest joc, nici pe Negură (recidivă a accidentării, va absenta până la sfârşitul sezonului), şanse minime de a evolua având şi Călin Cristea. Fotbalistul întors de la Pandurii Tg Jiu acuză o contractură musculară şi nu s-a antrenat deloc în această săptămână. „Orice meci este decisiv, deci implicit şi cel cu ACU Arad, dar nu rezolvăm nimic dacă învingem şi apoi pierdem 7 întâlniri la rând. În conjunctura dată, este un joc foarte important pentru Alba Iulia, ne trebuie toate punctele. Din informaţiile mele, ACU nu este la fel de puternică precum Arieşul Turda, însă e nevoie să dăm totul pentru suporteri”, a precizat portarul Adrian Pascal, care a mai menţionat că restanţele financiare îşi pun amprenta pe moralul jucătorilor. „Suntem afectaţi din partea financiară. Când ni s-a dat ce ni s-a promis, au fost prestaţii bune, poate că dacă totul se rezolva aveam alte rezultate”, a conchis goalkeeperul unirist.
Echipa probabilă: Pascal – Bâlu, Y. Camara, Potopea, Al. Giurgiu – Spătaru, D. Militaru, Pleniceanu, Boboc – N. Stanciu – Ad. Câmpeanu lArbitri Căt. Botaş (Timişoara), L. Udrea (Tg Jiu), I. Câmpeanu (Cluj Napoca), rezervă A. Vărzan (Reşiţa); observatori I. Cristea (Bucureşti), I. Vigu (Satu Mare).
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice, în cadrul Galei Sportului, eveniment organizat la Sala „Transilvania” și organizat de CJ Sibiu! Miruna Măda, sportiva originară din Alba, a fost desemnată, de curând, cel mai bun sportiv din județul Sibiu în anul 2023, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea