Rămâi conectat

Sport

CSU LPS Alba Iulia începe pregătirile

Publicat

în

Prim-divizionara feminină CSU LPS Alba Iulia demarează azi pregătirile pentru viitorul sezon, primul joc oficial fiind în 16 septembrie, în Cupa României, în deplasare cu CSM Târgovişte. În următoarele două zile, echipierele albaiuliene se vor regăsi într-un mini-stagiu de pregătire la Golf Hotel Pianu. Formaţia din Cetatea Marii Uniri a trecut prin mari transformări în intersezon, fiind instalat ca antrenor cehul Tomas Bilek (27 ani), ce va fi ajutat de George Lăncrănjan, iar ca director sportiv Petru Eleş. În privinţa lotului, multă multă secretomanie din partea oficialilor, însă plecările numite Tămârgeanu, Uiuiu sau Voinea sunt contrabalansate de 6 achiziţii: Luminiţa Manta (CS Nova Vita Tg Mureş), Eniko Tarţa (SCM Craiova), Cristina Grama (Galactica Braşov) şi prelungirea înţelegerii cu Elena Dincă. „Bomba” vine din transferurile externe, două jucătoare din USA (una numindu-se Nadie Harrison) şi o altă baschetbalistă venită din Israel. Cu un buget cifrat la aproape 250.000 euro, CSU LPS Alba Iulia a reuşit să atragă trei sponsori importanţi din judeţ. (H.D.M.)

Publicitate

Sport

Albaiulianul Denis Arion, vicecampion național la handbal, juniori II, cu Potaissa Turda

Publicat

în

Albaiulianul Denis Alexandru Arion (17 ani) a devenit recent vicecampion național cu echipa Potaissa Turda în cadrul competiției juvenile rezervate juniorilor II, organizată de Federația Române de Handbal.

Jucătorul din Cetatea Marii Uniri a început sportul pe semicerc la vârsta de 12 ani, la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, avându-le antrenoare pe Gabriela Năsăudean și Liliana Coman. A fost momentul în care s-a repatriat cu familia din Spania, Denis fiind născut în țara lui Cervantes. Evoluează pe postul de inter stânga, a fost căpitan de echipă al LPS Alba Iulia iar la începutul anului trecut, mai precis în ianuarie 2020, a făcut un pas important spre un alt nivel, transferându-se la Potaissa Turda. Este singurul jucător ce provine din Cetatea Marii Uniri component al vicecampioanei naționale, fiind pe parcursul stagiunii anterioare mereu printre cei mai buni marcatori ai grupării din Cluj.

Echipa de juniori II de la Potaissa Turda, în colaborare cu Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu” Turda (unde învață și Denis Arion), a obținut medaliile de argint în cadrul Campionatul Național. La turneul final ce s-a disputat în Sala “Horia Demian” din Cluj-Napoca, turdenii au avut un parcurs impecabil până în ultimul act: victorii cu CCȘ 2 Baia Mare (40-26), Talentul este Cheia București (45-31) și SCM Politehnica Timișoara (52-30), în grupă; respectiv 38-36 în semifinală, cu CSM București.

Electrica Furnizare Discount

Ultimul act a însemnat și singurul eșec, 27-56 cu CSU Dinamo Suceava (adversar ce nu a cunoscut înfrângerea în această ediție). Astfel s-a pus punct unui sezon excelent, în care, până la disputa pentru medaliile de aur, Potaissa Turda a câștigat toate jocurile disputate, având victorii pe linie.

Cu un sezon și jumătate petrecut în tricoul medaliatei cu argint, albaiulianul Denis Arion încă nu a fost convocat la vreo acțiune a loturilor naționale ale României, dar handbalistul promițător are încă timp să joace în “tricolor” dacă își va continua ascensiunea. Pentru grupele de copii și juniori de la Potaissa Turda a fost un sezon excelent. Patru din cele cinci grupe reușind calificare la turneul final

Citește mai mult

Sport

La “Winner’s Club Țălnar” Alba Iulia, turneu “Jucăm pentru Hidi”, în 6-8 august

Publicat

în

La Alba Iulia, în perioada 6-8 august va fi “Cupa de vară Winner’s”. Un turneu ce se va derula sub genericul “sportul ne ajută să fim mai buni”, va avea duminică, 8 august, un meci demonstrativ “Prietenii lui Hidi”, cu foste și actuale glorii ale fotbalului românesc. Florin Hidişan (stabilit la Luncani, județul Cluj), jucător cu peste 100 de meciuri în prima ligă din România are nevoie de ajutor pentru un tratament foarte costisitor, după ce a fost diagnosticat cu cancer.

Despre asta este vorba în fotbal: spirit, unitate și devotament. Când unul dintre noi are nevoie de ajutor, exact ca în meci, ceilalți dintre noi trebuie să ne «demarcăm» și să-i oferim sprijin. Vă așteptăm să vă înscrieți în număr cât mai mare, să avem si o competi’ie puternică și să reușim să punem umărul în sprijinul fratelui nostru «HIDI», care sunt convins că în curând va juca din nou alături de noi și ne va încânta pe teren, asa cum a făcut-o în întreaga sa viață de sportiv”, este mesajul transmis de George Țălnar, reprezentantul Bazei Sportive “Winner’s Club Țălnar”.

 

Electrica Furnizare Discount

Lumea fotbalului românesc s-a cutremurat la auzul veștii că Florin Hidișan, fostul fotbalist de la UTA, Brașov sau FC Argeș, suferă de o formă gravă de cancer la stomac. Fostul mijlocaș are mare nevoie de ajutor financiar pentru a putea continua ședințele de chimioterapie și chiar pentru a putea merge în străinătate pentru un tratament mai puternic.

 În acest scop Bogdan Apostu, fostul coleg al lui Hidișan, a demarat o acțiune de strângere de fonduri și o serie de licitații pentru tricouri ale unor fotbaliști ce s-au înscris în campania derulată în mediul online Au fost scoase la licitație tricourile donate de Sergiu Buș, Adrian Mutu, Vlad Chiricheș, Ianis Hagi, Ionuț Radu, George Pușcaș și mulți alții, iar banii vor ajunge direct în conturile lui “Hidi”.

Nici în Alba mijlocașul de 39 de ani ce a trecut pe la Arieșul Apuseni Baia de Arieș, Performanța Ighiu și CS Ocna Mureș nu a fost uitat. Lumea fotbalul s-a mobilizat, ăn weekend a avut loc la Aiud un turneu caritabil, iar peste două săptămâni urmează un alt eveniment de acest gen, în Cetatea Marii Uniri.

L

Citește mai mult

Sport

Tenismena Giulia Pienariu (TC Dura Sebeș) a câștigat Cupa Aliten, la Chișinău

Publicat

în

Tenismena Giulia Pienariu din Sebeș a câștigat primul turneu în afara grenițelor României, impunându-se la categoria 14 ani la Cupa Aliten, competiție organizată la Chișinău de Federația de Tenis din Republica Moldova.

În ultimul act sportiva din Alba a a trecut într-un mod categoric de Irina Zaicenco (din țara de dincolo de Prut), scor 6-1, 6-0, o victorie fără drept de apel. După ce s-a pregătit o anumită perioadă cu Rareș Andriuc, Giulia Pienariu se antrenează actualmente la Tenis Club Dura Sebeș, dar și la București, la lotul național, în vederea următoarelor întreceri.

În vârstă de 12 ani, împliniți în 10 ianuarie, Giulia Pienariu este o speranță a “sportului alb” din Sebeș, având rezultate constant bune, chiar dacă a abordat competiții la categoria superioară, Under 14. Astfel, de curând s-a clasat pe podium la turneul BT Cup 3 de la Cluj-Napoca, la categoria 14 ani. În 2021, la respectiva categoria de vârstă are la activ prezențe la Trofeul Damila Rm. Vâlcea, Trofeul Marc-Cupa Siwsspor, Cupa MXHOST Bistrița, Cupa Ograda cu Struți Sebeș, Cupa Electromax Petroșani, Cupa Mureșul Tg. Mureș.

Electrica Furnizare Discount

Jucătoarea originară din Sebeș, Giulia Pienariu, ce a fost legitimate în trecut la CS Mova Alba Iulia, a participat la turneul internațional Daimon Cup Under 12. Competiția a avut loc la București și a făcut parte din circuitul Tennis Europe Junior Tour. Giulia Pienariu a câștigat meciurile din două tururi preliminare, în care le-a învins pe Ana Maria Viciu (CS Libra Phoenix București) și Daria Alexandra Pleșcan (CS Olimpia București), fiind eliminată în primul tur. La categoria sa de vârstă a bifat prezențe la turnee disputate la București, Alba Iulia, Rm. Vâlcea, Tg. Mureș, Sebeș, reușind să-și adjudece trofee și să acceadă în ultimul act.

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare