Rămâi conectat

Sport

CSU LPS Alba Iulia continuă căutările unui antrenor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Formaţia feminină de baschet CSU LPS Alba Iulia încearcă să-şi rezolve problema unui nou antrenor, aşteptându-se concretizarea în această săptămână a unor variante externe, din Lituania sau Serbia. „Aşteptăm un răspuns în acest sens, pentru a începe pregătirea viitoarei stagiuni, program de antrenamente, transferuri, strategie”, a precizat Sorin Şimon, director executiv al prim-divizionarei. Reunirea efectivului a fost fixată undeva în jurul datei de 22 august, obiectivul fiind o clasare în primele 8 echipe. Menţionăm că primele propuneri pentru banca tehnică, bosniacul Dragan Petricevici şi albaiulianul George Lăncrănjan au refuzat postul de antrenor principal.
l6 jucătoare libere de contract!
Luiza Voinea, Alexandra Uiuiu, Volha Tămârgeanu, Elena Dincă, Silvia Grădinaru şi Adina Pop sunt jucătoarele de bază care şi-au încheiat contractele cu formaţia albaiuliană şi pot semna cu alte formaţii, câteva dintre ele având oferte concrete, spre exemplu Dincă şi Uiuiu de la CSM Târgovişte, care o curtează şi pe Tămârgeanu. Având în vedere revenirea formaţiei CSM Târgovişte pe prima scenă a baschetului românesc, mai multe surse afirmau că sportiva originară din Sibiu ar fi semnat un contract cu multipla campioană naţională. După un an petrecut la fosta campioană MCM Târgovişte, sezonul trecut a găsit-o pe Alexandra Uiuiu la formaţia LPS Alba Iulia. Acolo, sportiva în vârstă de 22 de ani, a evoluat în 19 meciuri având medii de 10 puncte, 3 recuperări şi 2 pase decisive în aproximativ 32 de minute petrecute pe teren. „Tocmai m-am întors din vacanţă. Încă nu am semnat cu nimeni şi nu am luat nicio hotărâre referitor la sezonul următor, doar mă bucur de zilele libere. Încă nu pot să spun nimic concret deoarece impresarul meu cu care lucrez este cel ce se ocupă de toate discuţiile cu cluburile”, a spus Alexandra Uiuiu (foto, în alb) pentru totalbaschet.ro.
Deocamdată, CSU LPS Alba Iulia mai dispune numai de 5 jucătoare, tinerele Corina Ceauşu, Carmen Negru, Elisabeta Crecan, Oana Precup sau Bianca Voica, cu vârste între 19 şi 21 ani.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Prometey Dnipro 2-3, în Liga Campionilor | Surpriză neplăcută și dezamăgire pentru campioana României!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj a trăit o dezamăgire în grupele Ligii Campionilor în fața fanilor, după ce a pierdut o confruntare dramatică. scor 2-3 (23-25, 25-22, 25-18, 18-25, 8-15), cu Prometey Dnipro, un eșec total nescontat, o supriză neplăcută!!!

O nouă confruntare pe muchie de cuțit în „Alba Blaj” Arena, în care s-a trecut din nou prin toate stările posibile, de la 2-1, la 2-1 și 2-2 la seturi, fiind nevoie de tie-break, la fel ca în precedenta confruntare, cu Volero Le Cannet. A fost al 3-lea meci de 5 seturi din ultimele 5 dispute pentru reprezentanta României, care a suferit mult și a pierdut o confruntare în care era cotată cu prima șansă. Un meci maraton care a durat mai bine de două ore și jumătate și încheiat cu o surpriză neplăcută. Datele probleme se complică pentru Volei Alba Blaj în privința calificării, adunând două eșecuri la rând acasă, cu acelașu scor.

În setul decisiv, o sinteză a  întregii dispute, evoluția scorului: 0-2, 3-2, 3-4, 4-4, 4-7, 5-12 (6 puncte consecutive ale vizitatoarelor cu Bojana Milenkovic la serviciu). Prometey a ajuns la un punct de adjudecarea disputei (14-7)

La a doua partidă consecutivă în fața fanilor în competiția stelară, campioana României, clasată pe poziția secundă, a fost favorită în confruntarea cu reprezentanta Ucrainei, grupare care pierduse ambele întâlniri disputate în minimum de seturi,.

O sală aproape plină, aproximativ 1800 de spectatori, a fost alături de reprezentanta României, care a avut-o printre titulare pe Lora Kitipova, coordonatoarea transferată recent.

Contrar așteptărilor, întâlnirea a fost echilibrată, iar primul set a fost adjudecat de vizitatoare. În primul parțial s-a mers cap la cap, cu avantaje minime, de unul-două puncte de fiecare parte, până la 23-23, iar Prometey a fructificat prima minge de set, cucerind primul set în grupă.

Prometey a început mai bine și al doilea set, având ascendentul moral, conducând cu 12-9 și 15-13, gazdele egalând la „16”. Stevan Ljubičic a mizat, inspirat, pe Axinte și Ter Brugge, iar Blajul a trecut în față, distanțându-se la 20-17 și 22-19 și restabilind egalitatea.

Iarăși roluri schimbate, cu Prometey în prim-plan, 8-1 în favoarea vizitatoarelor, o diferență neverosimilă, moment în care Ljubičic a apelat, deja, la al doilea time out.  S-a făcut 7-8, diferența s-a redus, însă Prometey cu a cedat, conducând cu 12-8, 15-12. Blajul a egalat însă la „16” și a preluat conducerea după 4 puncte consecutive, distanțându-se la 23-17, după o altă serie de 6 puncte adjudecate!

La fel de echilibrat a fost și al 4-lea set în prima sa parte, cu egalități până la 11-11. Costa ratează două atacuri și se face 11-13 și 12-15. Se restabilește iar egalitatea, la „15”, se merge din nou cap la cap până la 18-18, dar Prometey a făcut 6 puncte la rând și a ajuns la 24-18!!!

Următoarea confruntare din Liga Campionilor va fi în 5 decembrie, în Franța, iar în Divizia A1 este sâmbătă, 2 decembrie, întâlnirea cu Știința Bacău, tot pe teren propriu, de la ora 18.00.

Volei Alba Blaj: Bogumila Biarda – puncte, Lora Kitipova, Nneka Onyejekwe – , Jovana Kocić – , Drussyla Costa – , Isidora Kockarević – , Britt Rampelberg (l), au mai intrat Katarina Jović – Iarina Axinte –, Anneclaire Ter Brugge, Raisa Ioan, Paula Partnoi; Andra Cojocaru (l), Lea Deak, . Antrenor Stevan Ljubičic


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare