Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

„CSU Alba Iulia va fi revelaţia acestui campionat”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

interviu cu baschetbalista Taneisha Harrison (USA)

Taneisha Harrison este a doua baschetbalistă americancă de culoare, după Nadia Parker ce a acceptat să evolueze în acest campionat sub comanda cehului Tomas Bilek la CSU Alba Iulia. Cu 4,3 pase decisive pe meci (procentaj realizat în primele 6 etape), extrema grupării albaiuliene se situează pe poziţia a 4-a în topul naţional la acest capitol. Harrison (1,81 metri) a reuşit şi o medie de 13,7 puncte pe meci, un total de 82 de puncte, clasându-se pe locul 4 în ierarhia marcatoarelor echipei albaiuliene, după Parker – 104 puncte, Salley – 86 şi Abramzon – 84. „Tee”, cum îi spun coechiperele va împlini 22 de ani în 14 decembrie şi a mai jucat în USA, campionatul NCAA, la Pittsburgh Panters.
– Cum ai început să joci baschet şi la ce vârstă?
– Am început să joc baschet la nouă ani şi este o întâmplare amuzantă pentru că tatăl meu a încercat să mă mituiască cu o păpuşă Barbie pentru a juca. De ce o păpuşă Barbie, nu ştiu, e doar amuzant.
– Cum te-ai descrie ca jucătoare de baschet?
– M-aş descrie ca fiind foarte muncitoare. Îmi place să pătrund spre panou, să arunc de trei puncte când sunt liberă şi îmi place să joc pe orice poziţie în teren, de la 1 la 4, nu pivot pentru că nu sunt chiar atât de înaltă, îmi place să fiu prezentă peste tot în teren.
– Dacă nu ai fi jucat baschet, ce alt sport ţi-ar fi plăcut să practici?
– Primul sport pe care l-am practicat a fost fotbalul, deci m-aş întoarce oricând să-l joc, pentru că îmi place să alerg şi fotbalul e distractiv.
– De ce ai decis să evoluezi în România?
– Am decis să vin în România, pentru că am considerat că este un campionat bun în care pot juca, sunt multe sportive talentate aici şi simt că echipa din Alba Iulia este un nou început pentru mine, cu un nou antrenor şi colege noi. Cred că m-am integrat foarte bine, fetele m-au primit cu braţele deschise, avem personalităţi diferite în echipă şi dacă reuşim să ne înţelegem, ne vom descurca excelent împreună.
– Cum te pregăteşti înaintea meciurilor?
– Înainte de meciuri ascult muzică (Hip-hop, RnB, orice gen) la Ipod, îmi dă multă energie pozitivă şi concentrare muzica pe care o ascult.
– Un mesaj pentru fanii albaiulieni!
– Continuaţi să ne susţineţi, o să fim revelaţia acestui campionat şi avem nevoie de voi.

Dan HENEGAR şi Sorin STANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea