Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

CSU Alba Iulia – „U” Cluj, meci retur în sferturile de finală ale Cupei României | Echipa lui Popov, la un succes de calificare în Final Four!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nevoie obligatorie de victorie pentru calificarea în Final Four-ul Cupei României pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară întâlnește marți, 15 decembrie 2015, cu începere de la ora 18:00, pe propriul teren, în cea mai importantă partCSU Alba Iulia - U Cluj 22idă din acest sfârșit de an, în manșa retur a sferturilor de finală a competiției, pe Universitatea Cluj-Napoca și este obligată să se impună, după ce a cedat partida tur din deplasare la diferență de un punct, scor 63-62. Misiunea nu pare să fie deloc una ușoară pentru trupa lui Popov și Lăncrănjan, care deși va disputa partida pe teren propriu, în fața propriilor suporteri, o va face cu o mare presiune, în joc fiind calificarea la turneul final. Sportivele universitare vor trebui însă să facă față acestei presiuni și să încerce să pună în practică ca la carte cele exersate la antrenamente, pentru a întoarce confruntarea în propria favoare, dezavantajul fiind unul minor, doar de un punct.

În partida tur, disputată la Cluj-Napoca, CSU a reușit să domine clar timp de mai bine de 20 de minute și părea să își respecte statutul de favorită a confruntării, însă a avut o cădere neașteptată în ultimul sfert, ceea ce a făcut ca în final victoria să aparțină gazdelor. Meciul a debutat sub semnul echilibrului, cu trupa clujeană puțin mai mobilizată, însă fără eficiență pe tabelă, scorul primului sfert fiind egal, 16-16. Încet, încet însă oaspetele au început să intre în meci și au preluat inițiativa, iar la pauza mare conduceau la o diferență de 6 puncte. După revenirea de la cabine s-a mers cap la cap timp de minute bune, iar CSU a izbutit pe finalul sfertului 3 să își mărească avansul la 10 puncte înaintea ultimei părți. Ultimele 10 minute au fost însă de coșmar pentru albaiulience, care au evoluat neglijent, au pierdut multe mingi și le-au permis adversarelor să revină la conducere. Pe final Universitatea Cluj-Napoca putea câștiga la diferență chiar mai mare, dar în același timp partida se putea termina și la egalitate, Sonia Ursu ratând una din cele două aruncări libere avute în ultimele secunde. Scorul final a fost de 63-62 pentru gazde, iar soarta calificării în Final Four se joacă în această seară la Alba Iulia.
În ceea ce privește partidele anterioare jucate între cele două combatante, scorul meciurilor directe este în continuare favorabil celor de la CSU, care au reușit să câștige, până la partida tur din cupă, ultimele 11 dispute față în față, scorul fiind de 15-5. În acest sezon, cele două combatante s-au întâlnit de alte trei ori, odată în turul campionatului, respectiv de două ori în amicale, trupa lui Popov reușind să se impună de fiecare dată. În partida oficială din campionat din Sala de Sport a Universității din Alba Iulia, echipa gazdă a câștigat cu 59-52.
Cele două formații au ajuns în acest stadiu al competiției după ce au trecut prin situații total diferite. Astfel, CSU Alba Iulia a depășit fără probleme pe CSBT Alexandria, cu scorul general de 169-109, în urma unor partide tur-retur dominate în întregime. De cealaltă parte, Universitatea Cluj-Napoca a profitat de postura de lucky loser, cauzată de numărul mic de echipe înscrise în competiție, și a trecut în sferturi deși a pierdut ambele dispute cu Olimpia Brașov, 72-86, respectiv 62-75.
În ceea ce privește loturile de jucătoare, acestea sunt asemănătoare ca și componență, ambele echipe beneficiind de sportive din străinătate, dar și de autohtone atât experimentate, cât și tinere, cu un plus de valoare pentru gazde. Astfel, CSU beneficiază de 6 straniere (americancele Vanessa Abel, Asia Logan, Mariah King și Adrienne Webb, respectiv bulgăroaica Stefka Miteva și macedoneanca Jelena Antic), respectiv de 4 baschetbaliste autohtone cu experiență (Sonia Ursu, Alexandra Uiuiu, Marta Fodor și Elena Dincă), în lot mai aflându-se și junioarele din Alba Iulia, Andreea Beldian și Mihaela Gherman. Banca tehnică este formată în continuare din Miroslav Popov, antrenor principal și George Lăncrănjan, antrenor secund. De cealaltă parte, trupa din Cluj-Napoca s-a întărit recent cu o americancă (Veshaundra Young – ex-Nova Vita Tg. Mureș) și fundașul român internațional Gabriela Cursaru. Pe lângă acestea, Universitatea mai dispune de alte 3 americance și 2 sârboaice, dar și de un alt pion de bază, autohtona Flavia Ferenczi. Pe banca tehnică se află sârbul Dragan Petricevic, ca principal, ajutat de conaționalul Miljan Medvedj și Mihai Coldea, ca secunzi.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

CSU Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea