Rămâi conectat

Sport

CSU Alba Iulia – CS Municipal Târgovişte 72-80: prea mici pentru derbyul campionatului!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    CSU Alba Iulia a pierdut întâia oară în această ediţie pe teren propriu, scor 72-80 (21-23, 20-18, 15-18, 16-21) cu CS Municipal Târgovişte, într-o partidă care a contat pentru etapa a 13-a a Campionatului Naţional de baschet feminin, Divizia A. Meciul şi-a respectat titulatura de derby şi a fost unul echilibrat, cu o derulare dramatică. Amfitrioanele au condus la debut, dar spre disperarea jucătoarelor din Alba Iulia aruncările de la mare distanţă au fost principala armă a târgoviştencelor. CSM-ul a preluat conducerea (23-21) în ultimele secunde ale primului sfert printr-un coş, de trei puncte înscris de Florina Diaconu, iar în debutul actului secund s-a desprins la 6 lungimi (27-21). Exasperantele aruncări de la mare distanţă continuă să „le intre” oaspetelor care punctează de patru ori consecutiv prin acest procedeu şi duc scorul la 39-29 cu 4 minute până la pauză. La 41-29 se părea că zarurile sunt aruncate, însă Alba a revenit spectaculos (parţial de 12-0) pentru a stabili egalitatea la 41 la finele primelor două sferturi. După pauza mare, partida a continuat sub aceleaşi coordonate, cu un plus pentru formaţia vizitatoare, care încet, încet a reuşit să ia un avans, care în final s-a dovedit a fi decisiv. Pentru CSU Alba Iulia (locul 3) este cea de-a doua înfrângere din 13 meciuri disputate în campionat, în timp ce formaţia din Târgovişte rămâne neînvinsă după un derby în care trupa lui Bilek a arătat potenţial, dar în acelaşi timp o formă slabă a majorităţii pieselor de bază, nevând o „bancă” la nivelul adversarelor.

Declaraţii şi statistici
„Să evoluezi 40 de minute de la egal la egal cu Târgovişte doar cu 5 sau 6 jucătoare e foarte greu, iar noi am făcut-o şi trebuie să le felicit pe fete pentru asta. Am jucat bine defensiv şi am fost prima echipă care a pus-o cu adevărat în dificultate pe Târgovişte, care nu a fost sigură până la final de victorie. Meciurile decisive vor fi în playoff, atunci trebuie să atingem nivelul maxim”, a declarat antrenorul Tomas Bilek. „Am dat tot ce-am putut pe teren, însă nu a fost suficient ca să câştigăm. Cred că Târgovişte este cea mai bună echipă în acest moment, dar cu mai multă pregătire sunt sigură că în viitor vom putea să le şi învingem”, a apreciat Nadia Parker, coşgetera întâlnirii. „A  fost un meci cum ar trebui să vedem de fiecare dată în campionatul nostru şi nu pot decât să mă bucur că am câştigat acest duel dificil”, a afirmat Florin Nini, antrenor CSM Târgovişte. Statistici: lCSU Alba Iulia (5 jucătoare au înscris): Nadia Parker – 27 de puncte, 6 recuperări şi 2 pase decisive, Taneisha Harrison – 19 puncte, 4 recuperări şi o pasă decisivă, Breanna Salley – 12 puncte, 6 recuperări şi 4 pase decisive, Katya Abramzon – 7 puncte, 5 recuperări şi 6 pase decisive, Eniko Tarţa – 7 puncte, 4 recuperări şi 4 pase decisive (Elena Dincă – două recuperări şi o pasă decisivă; Luminiţa Manta – o recuperare); lCSM Târgovişte: Cristina Ciocan şi Monique Coker – 16, Florina Diaconu – 12, Viorela Rus – 10, Chrissy Givens şi Olena Zherzerunova – 9, Olena Samburska – 5, Anca Şipoş – 3.
lAstăzi revedere cu Luiza Voinea
Astăzi de la ora 14.00, la Alba Iulia în sala de sport a Universităţii „1 Decembrie” se va disputa întâlnirea din Divizia B, etapa a 5-a, între CSU II Alba Iulia (antrenor Nicuşor Marcu, 4 victorii consecutive) şi ACS KSE Târgu Secuiesc, pregătită de… Luiza Voinea (fostă echipieră până în vară, timp de două sezoane a grupării din Cetatea Marii Uniri). De asemenea, prim divizionara CSU Alba Iulia va avea miercuri, la ora 17.00, ultima reprezentaţie internă a anului 2011, cu Universitatea Cluj Napoca.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea