CSU Alba Iulia a urcat pe locul secund în Divizia A de baschet feminin

CSU Alba Iulia a învins în miercuri seară în deplasare, scor 91-68 (25-27, 22-15, 23-11, 21-15), pe Universitatea CSM Oradea, într-o partidă care a contat pentru etapa a 8-a a Campionatului Național de baschet feminin. Echipa condusă de Tomas Bilek a început relaxat partida, a făcut câteva greșeli în apărare și a încheiat primul sfert în dezavantaj de două puncte, scor 25-27. Sportivele din Alba Iulia și-au revenit apoi și au dominat partida până la final, când s-a impus la o diferență de 23 de puncte.

Pentru CSU Alba Iulia este cea de-a șaptea victorie din opt partide disputate în campionat, în timp ce formația din Oradea are o victorie și șapte înfrângeri.  „Noi ne-am făcut meciul greu, am făcut unele greșeli în atac și ele au reușit la început contraatacuri foarte bune, lucru care ne-a pus probleme în prima repriză. Am reușit să ne facem jocul după pauza mare și în sfertul al treilea ne-am desprins decisiv„, a declarat antrenorul ceh Tomas Bilek.Apărarea nu a fost la nivelul la care trebuia să fie în meciul de astăzi, mai avem de lucru la acest aspect, dar atât timp cât am câștigat, nu am de ce să mă plâng. Eu am jucat cu multă încredere, mi-au intrat bine aruncările și sunt mulțumită„, a precizat americanca Breanna Salley (foto), principala marcatoare a partidei, un record de puncte (28) înscris de o jucătoare a CSU Alba Iulia în actuala stagiune.

ELIT

Am început destul de greu și ne-au trebuit apoi două sferturi să ne desprindem de ele. Am fost poate prea relaxate și plictisite după o zi de stat, poate că ne-am și subestimat adversarul și uite că meciurile care ar trebui să fie ușoare, ni le facem noi dificile„, a spus şi Elena Dincă.

Statistica partidei:

CSU Alba Iulia: Breanna Salley – 28 de puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive, Katya Abramzon – 26 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive, Eniko Tarța – 12 puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive, Nadia Parker – 10 de puncte și 7 recuperări,  Taneisha Harrison –  8 puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă, Elena Dincă – 5 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive și Luminița Manta – 2 puncte și 5 recuperări. A mai jucat Bianca Voica.

Ajunsă pe locul secund al ierarhiei, cu 15 puncte, CSU Alba Iulia va juca etapa viitoare, sâmbătă, 12 noiembrie, acasă, de la ora 17.00, cu Olimpia Braşov.

Dan HENEGAR

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...