Rămâi conectat

Sport

CSU Alba Iulia a învins campioana ICIM Arad în ultima secundă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Victorie de senzaţie la baschet feminin

CSU Alba Iulia a izbutit cel mai important rezultat din istoria clubului sâmbătă seara la Arad. Elevele lui Tomas Bilek au învins campioana ICIM Arad pe propriul teren, scor 58-56 (9-14, 13-27, 20-9, 16-6), , într-o partidă care a contat pentru etapa a 10-a a campionatului Naţional de baschet feminin. Formaţia gazdă a început foarte bine partida, a profitat de jocul mai slab al sportivelor de la CSU şi a preluat repede conducerea pe tabelă având după primul sfert un avantaj de 5 puncte, iar la pauza mare un avans de 19 puncte, scor 41-22. Elevele lui Tomas Bilek au revenit însă de la vestiare cu o altă atitudine, au dominat partida până spre final şi au câştigat dramatic. Cele două echipe s-a aflat la egalitate până în ultimele secunde de joc când Monica Brosovszky a beneficiat de două aruncări libere. Veterana Aradului a ratat a doua aruncare iar la celălat panou Ekaterina Abramzon a înscris de la mare distanţă (din propriul teren!!!!) un coş de trei puncte şi a adus prima victorie din istorie pentru Alba Iulia în faţa ICIM-ului.
Pentru CSU Alba Iulia este cea de-al patrulea succes consecutiv şi al 9-lea din 10 partide disputate în campionat, în timp ce formaţia din Arad are şapte victorii şi trei înfrângeri. Sportivele din Alba Iulia vor întâlni în următoarea etapă pe Rapid Bucureşti, sâmbătă, 26 noiembrie 2011, cu începere de la ora 17.00, în Sala de Sport a Universităţii „1 Decembrie 1918”.
*Revenire incredibilă
Revelaţia de până acum a campionatului, echipa din oraşul Unirii, a reuşit să producă „bomba” campionatului”, după ce au remontat incredibil, în sfertul al doilea înregistrând-se chiar o diferenţă de 21 puncte. Încurajate pe tot parcursul partidei de o inimoasă galerie deplasată de la Alba Iulia, oaspetele refuză să se resemneze. Jocul gazdelor scârţâie în timp ce Eniko Tarţa arata că încă mai cunoaşte panourile din Sala Sporturilor Victoria şi diferenţa pe tabelă se micşorează punct cu punct. La mijlocul sfertului Korinne Campbell reuşeşte să mai desprindă o dată ICIM-ul la 16 puncte, dar din acest moment gazdele nu se mai regăsesc şi reuşesc să mai marcheze un singur punct până la finalul sfertului, în timp ce oaspetele se apropie la 8 puncte: 50-42. Pauza dintre sferturi nu a adus luciditatea sperată în jocul arădencelor şi după nici 3 minute Alba Iulia egalează la 50. De aici se merge cap la cap până în ultimul minut când la scorul de 55-55 Monika Brosovszky este faultată pe aruncare şi beneficiază de 2 aruncări libere. Prima dintre ele este marcată şi ICIM prelua conducerea cu 8 secunde rămase de joc. Monika ratează cea de-a doua aruncare, recuperează Nadia Parker care o lansează pe Taneisha Harrison pe contraatac. Apărată de două arădence aceasta nu reuşeşte să arunce dar scoate foarte bine mingea la Ekaterina Abramzon care deşi reuşise doar 2 aruncări de acţiune din 10 încercări până în acel moment, reuşeşte să scuture plasa din afara liniei de 3 puncte şi să aducă victoria echipei sale.
*Statisticile unui meci de pus în ramă
A fost o victorie de senzaţie, nu ne mai aşteptam să revenim de la un dezavantaj de 19 puncte, dar am demonstrat că jucăm cu inima. Un avantaj sau dezavantaj de 19 puncte ar trebui să fie decisiv, dar uite că astăzi nu a fost aşa şi trebuie să le felicit pe fete pentru lucrul acesta. Am avut şi mult noroc la final cu aruncarea de 3 puncte, o aruncare care îţi reuşeşte odată la 10 încercări„, a declarat antrenorul Tomas Bilek. „A fost un meci extraordinar pentru noi, am avut un dezavantaj consistent, dar am reuşit să ne revenim. Trebuie însă să rămânem cu picioarele pe pământ, pentru că mai avem multe meciuri de jucat şi avem nevoie să continuăm pe aceeaşi linie. Reuşita de trei puncte de la final a fost incredibilă pentru mine, am fost foarte emoţionată când am aruncat, dar a intrat în coş şi sunt foarte fericită„, a declarat Katya Ambramzon, eroul întâlnirii cu un deznodământ incredibil.
În statistica partidei: *CSU Alba Iulia: Nadia Parker – 14 puncte, 11 recuperări şi 2 pase decisive, Breanna Salley – 12 puncte, 3 recuperări şi 5 pase decisive, Taneisha Harrison – 11 puncte, 2 recuperări şi 2 pase decisive, Katya Abramzon – 8 puncte, 10 recuperări şi o pasă decisivă,  Eniko Tarţa – 10 puncte, 4 recuperări şi 3 pase decisive şi Elena Dincă – 3 puncte şi 3 recuperări.
Cu 19 puncte, CSU Alba Iulia se situează pe poziţia a treia a ierarhiei, fiind întrecută de CSM Teleorman – acelaşi punctaj (singura formaţie ce a învins-o în actuala stagiune) şi liderul neînvins CS Municipal Târgovişte – 10 victorii din tot atâtea posibile (doar târgoviştencele mai câştigând pe terenul deţinătoarei titlului).

Dan HENEGAR

Foto Totalbaschet.ro şi CSU Alba Iulia

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea