Rămâi conectat

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 1-3 | Campioana, victorie importantă în derby

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj, campioana României, a câștigat derby-ul extern cu CSO Voluntari, contând pentru prima etapă a returului Diviziei A1, scor 3-1 (25-15, 21-25, 25-22, 25-18), meciul ce a opus formațiile de pe podium, gazdele, locul al 3-lea, vizitatoarele, în postura de lider.

Partida a durat 95 de minute, iar cele mai multe puncte le-au realizat Bojana Milenković – 19 p, Gergana Dimitrova – 17 și Victoriia Russu – 16.

Echipa din “Mica Romă” a realizat a doua victorie din tot atâtea jocuri în 2023, precedenta fiind în Cehia, cu SC Prometey (Ucraina) – primul succes din grupele Champions League. Următorul meci va fi miercuri, în Italia, cu Vero Volley Milano, în întrecerea continentală, iar în competiția internă, sâmbătă, în Sala “Timotei Cipariu” se va derula singurul joc al lunii în fața fanilor, cu CSM București. Volei Alba Blaj are un singur joc pierdut, la “masa verde”, în Divizia A1, și este pe prima poziție, cu 29 de puncte din 11 întâlniri.

Primul set a fost la discreția vizitatoarelor, ce au condus confortabil cu 6-2, 15-9 și 19-11, dar în al doilea parțial derularea ostilităților s-a modificat substanțial. Disputa a fost echilibrată, până la 16-16, moment în care CSO Voluntari a avut o perioada bună, desprinzându-se, decisiv, la 22-17. Gazdele au ținut bine ritmul și în al treilea set, nepermițându-le oponentelor să ia un avantaj consistent, scorul fiind egal 20-20 la un moment dat. Deținătoarea titlului și-a arătat însă forța și a reușit să câștige setul și să revină la conducere. Voluntari nu a abandonat lupta în al 4-lea parțial, a încercat să revină și a remontat de la 12-15, dar nu a putut să facă față întrucât echipa din Alba și-a arătat superioritatea în faze cheie și s-a dovedit stăpână pe situație, dominând cu stil și autoritate finalul setului.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova –  17 puncte, Slađana Mirković – 5  p, Raisa Ioan – 9 p, Bojana Milenković – 19 p, Victoriia Russu – 16 p, Jovana  Kocić – 12 p, Andra Cojocaru (libero); au mai intrat Andreea Ispas (l); Iarina Axinte, Andrea Kossanyiová, Georgiana Faleș – un punct; Jovana Cirković, Kaitlyn Hord. Antrenor Stevan Ljubičić

Foto: CSM Volei Alba Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Cetatea Marii Uniri, “Adoptă o țară: Tanzania”: turnee de fotbal și cină caritabilă pentru copiii din țara africană!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Două turnee de fotbal și o cină caritabilă se vor desfășura în Alba Iulia, din dorința de a sprijini copiii din Tanzania în a-și urma pasiunea. Antrenorul Silviu Miron, cel care are a activ două acțiuni de voluntariat, ultima în vara acestui an, în țara din estul Africii, pentru a le împărtăși tinerilor de acolo […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare