CSO Cugir – Sănătatea Cluj, amânat din cauză de COVID-19! Efectivul liderului, decimat de pandemia de coronavirus

Partida dintre CSO Cugir și Sănătatea Cluj, programată sâmbătă, 7 noiembrie, pe “Arena CSO”, nu se va disputa din cauza pandemiei de coronavirus, ce a lovit din plin lotul liderului de sub Drăgana.

După toate probabilitățile meciul contând pentru etapa a 9-a a Seriei 9-a, va fi reprogramat de FRF pentru miercuri, 18 noiembrie. În urma ultimelor testări efectuate de gruparea cugireană, au reieșit 6 echipieri cu diagnostic “pozitiv”, alături de antrenorul jucător Lucian Itu mai fiind infectați Șaucă, Șuteu, Cioargă, N. Bănică și R. Trif, iar în cazul lui G. Goronea rezultatul este “incert”. În plus, conform normelor în vigoare, alți 6 fotbaliști au fost izolați, fiind considerați contacți direcți: Tăban, M. Neagu, Dușmanu, Casian, L. Contra și Vitinha.

Elit ELIT

Noi respectăm normele sanitare și credem că sănătatea jucătorilor noștri, dar și a adversarilor, este mult mai importantă decât disputarea unui meci. Amânarea întâlnirii este firească și are și o latură umană, prioritară fiind jucarea unei întâlniri de fotbal în condiții de siguranță”, a declarat Călin Mureșan, directorul Clubului Sportiv Orășenesc Cugir.

*Antrenorul Lucian Itu, “pozitiv”

CSO Cugir este a treia echipă din Alba ce a amânat o întâlnire din pricina noului coronavirus, după Unirea Alba Iulia (jocul cu Unirea Dej) și Industria Galda de Jos (confruntările cu Sănătatea Cluj și Unirea Alba Iulia). De asemenea, CS Ocna Mureș are săptămâna viitoare restanța cu Unirea Dej, contând pentru etapa a 7-a. În Seria a 9-a, alte două formații, CS Hunedoara și Unirea Dej, nu au putut evolua la datele stabilite inițial din motive legate de infectarea fotbaliștilor.

În consecință, dacă totul va fi în regulă, la următoarele retestări, CSO Cugir ar urma să încheie sezonul cu cele două întâlniri prevăzute acasă, dar în ordine inversă, Unirea Alba Iulia (sâmbătă, 14 noiembrie) și Sănătatea Cluj (miercuri, 18 noiembrie). Sănătatea Cluj este la a doua experiență similarră în această toamnă, înaintea unui duel cu o reprezentantă a Albei, și nu a putut juca, precedentul caz fiind meciul cu Industria Galda de Jos (programat în 17 octombrie, disputat în 28 octombrie și câștigat de găldeni cu 4-3).

Dan HENEGAR