Rămâi conectat

Sport

CSO Cugir – campioana judeţului Alba vrea promovare în Liga a 3-a! *Miercuri, la Oradea, este barajul cu Rapid Jibou

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Festivitate premiere 2013 AJF Alba 33Alba, un judeţ fără fotbal în ultimele 6 luni, îşi leagă toate speranţele de o promovare în Liga a 3-a a echipei CSO Cugir. Campioana judeţului Alba va susţine, miercuri, 19 iunie, de la ora 17.30, pe stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea partida de baraj cu Rapid Jibou, reprezentanta judeţului Sălaj. Echipa de sub Drăgana s-a înfiinţat în 2008, acum 5 ani, promovând în 2010 în al 4-lea eşalon. Clubul Sportiv Orăşenesc Cugir a avut intenţii serioase în privinţa accederii pe a treia scenă, clasându-se mereu pe podium, în progresie: locul 3 (2011), locul doi (2012), prima poziţie în acest sezon. Gruparea cugireană a afişat organizare, condiţii, forţă financiară mult peste nivelul în care a activat, aflându-se acum la un singur meci de îndeplinirea visului, acela de a reînnoda tradiţia Metalurgistului şi a scoate Cugirul, după apoape un deceniu, din anonimatul fotbalului din eşaloanele inferioare.

*Buget de 60.000 de euro

Festivitate premiere 2013 AJF Alba 38În cazul în care se va promova, gruparea cugireană, susţinută de Primăria din localitate, va cheltui în acest campionat peste 250.000 de lei, în această sumă fiind incluse şi cheltuielile necesare premierii. „Este jocul care poate intra în istorie, o partidă aşteptată de foarte multă vreme de noi toţi. Cugirul nu se mai regăseşte de ani buni pe harta fotbalului naţional, trăim un moment important. Suntem nerăbdători să promovăm, iar Cugirul să vadă la lucru şi echipe din afara judeţului. Ţelul nostru duce la Liga a 2-a, în viitor, asta dacă vom reuşi acum să ne îndeplinim dezideratul. Aşa cum comune cu 8000 de locuitori joacă în Liga 1, nu văd de ce Cugirul nu ar putea să facă performanţă”, a apreciat Adrian Mihai, preşedintele CS Orăşenesc Cugir.

*Se joacă pe o recompensă substanţială

Fotbaliştii cugireni au avut prevăzute în înţelegerile cu clubul că îşi vor primi jumătate din primele cuvenite pentru victoriile din Liga a IV-a (50 lei acasă şi 100 lei – deplasare) doar dacă vor promova. La acest cuantum, cifrat la aproximativ 750 lei, se mai adaugă şi indemnizaţiile aferente ultimelor două luni (mai şi iunie), pe care jucătorii le vor încasa numai în cazul accederii în eşalonul terţ! „Eu cred că în acest moment pe fotbalişti nu-i interesează banii, se gândesc numai la performanţă. Se va juca cu gândul la oraşul Cugir, în condiţiile în care peste 70 la sută din lot este format din localnici. Eu zic că suntem pregătiţi, atât fizic şi moral, să facem performanţă, să promovăm, să reînviem tradiţia, cu Lucian Itu la timonă, la fel ca şi acum 10 ani. Avem atuuri importante de partea noastră, respectiv experienţa echipei şi valorea individuală a jucătorilor”, a declarat Ciprian Pahone, preşedintele secţiei de fotbal a CSO Cugir.

*S-a stabilit lotul, fără F. Pop şi Ţimpea!

Ieri, la sediul FRF a fost depus lotul de 18 jucători cu care va fi abordat partida de mâine. În condiţiile în care Tăban este suspendat, în afara efectivului au mai rămas Bărbat, Sârbu, Haidinăr, F. Pop, Şandru şi Lespezean. Practic, CSO Cugir încearcă să pună din nou pe hartă fotbalul din localitate, ultima prezenţă în Liga a 3-a fiind acum aproape un deceniu, în 2003-2004, când CF Cugir (cu Lucian Itu golgheter) a terminat pe locul secund şi apoi a dispărut! DE asemenea, la Oradea nu va fi prezent în calitate oficială Emil Ţimpea, antrenorul secund, fost principal în tur, căruia i s-a încheiat contractul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena, mâine și sâmbătă fiind prevăzute alte două întâlniri, de la ora 20.00, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea