CSM Târgoviște – Volei Alba Blaj 0-3, în derby-ul etapei | Victorie imensă, titlul se joacă în Sala “Timotei Cipariu”, în 2 aprilie, în “finala” cu CSM București

Lângă Turnul Chindiei, în derby-ul ultimei etapă a turului fazei secunde a Diviziei A1, CSM Târgoviște – Volei Alba Blaj 0-3 (24-26, 25-27, 19-25), o victorie imensă pentru campioană, ce rămâne în “cărți” pentru titlu.

Cu cubaneza Ana Cleger – fabuloasă (30 de puncte!!!), echipa din “Mica Romă” a smuls trei puncte obligatorii, după o dispută echilibrată și tensionată, o confruntare a nervilor tari, iar totul se joacă în Sala “Timotei Cipariu”, luni, 2 aprilie, de la ora 17.30, când e “finala” cu CSM București, liderul aflat la două puncte distanță. Asta după ce Agroland Timișoara a pierdut greu, 2-3 pe propriul teren cu prima clasată, carea astfel a scăpat un punct printre degete!!! “Am trecut cu bine de o deplasare grea și ne continăm lupta pentru titlu. Este greu pentru că CSM București are avantaj în continuare, dar, așa cum am mai spus-o, ne vom bate până la capăt”, a menționat Vladimir Bacșiș, directorul general al CSM Volei Alba Blaj.

Împotriva formației ce i-a dat o mână serioasă de ajutor și a relansat lupta pentru titlu, prin victoria din fieful liderului CSM București, Volei Alba Blaj era constrânsă să nu pășească greșit. Vizitatoarele, cu presiunea rezultatului, au început bine disputa de lângă Turnul Chindiei. Blajul a condus 4-1, 8-6, dar fetele lui Naranjo Hernandez au avut o revenire, scorul a devenit egal 11-11, moment în care Darko Zakoc a cerut time-out, introducându-le în teren pe Koleva și Moellers, simțind că jocul nu merge. CSM-ul se distanțează, are 16-14 la al doilea time-out, și chiar 19-15 și 22-19, când iarăși Zakoc a apelat la time-out pentru a stopa cursa gazdelor. Blajul își revine, reușește să remonteze, egalează la 23, iar cubaneza Cleger are ultimul cuvânt în soarta setului, 26-24 Blaj!!

În al doilea set, echilibrul este cuvântul de ordine, mergându-se cap la cap, într-o egalitate aproape permanentă până la 18-18. Vizitatoarele au nervii mai puternici se distanțează la 22-18, dar amfitrioanele fac 4 puncte consecutive și egalează la 22!!! Suspansul continuă, Blajul are 24-23 și șansa să câștige setul, dar Tîrgoviște are 25-24, și minge de 1-1, însă Blajul egalează la 25 și reușește să scape la 27-25, după trei puncte consecutive!

Tîrgoviște nu cedează, începe tare setul al treilea conducând cu 5-2, 7-3 și 8-5, însă Blajul o are pe Cleger, cea mai bună jucătoare din România, iar cubaneza face punct după punct, ajungându-se la 13-13. Iarăși oscilații de scor de la 13-13, la 15-13 pentru CSM Tîrgoviște, apoi 15-15 și 16-15 în favoarea gazdelor la al doilea time-out tehnic. Este rândul Blajului să treacă la timonă și să conducă cu 19-17, după trei puncte la rând și Cleger realmente imposibil de oprit! Antrenorul gazdelor a fost sancționat cu cartonaș galben și roșu, a fost trimis în tribune pentru vociferări, iar scorul ajunge la 23-19, iar apoi 3-0 pentru Blaj

Practic tripla campioană a României joacă o “finală” a perpetuării șanselor de câștigare a celui de-al 4-lea titlu consecutiv, înaintea marelui meci cu CSM București, din 2 aprilie, din Sala “Timotei Cipariu” și e obligată să nu piardă puncte.

Au evoluat pentru Blaj: Petya Barakova (un punct) – Adina Salaoru (un punct), Mariana Aquino (două p), Aleksandra Crncevic (12 p), Nneka Oniejekwe ( 9 p), Ana Cleger (30 p)– Selime Ilyasoglu (libero); au mai jucat Lena Moellers (un punct), Slavina Koleva (7 p); Ramona Rus, Lynda Morales, Andreea Tamaş. Antrenori: Darko Zakoc și Stefan Ljubicic

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...