Rămâi conectat

Sport

CS Universitatea Alba Iulia, soluția salvatoare pentru Industria Galda de Jos! Salvarea divizionarei terțe, dependentă de negocierile ce se vor purta în intersezon

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos este la un pas să abandoneze activitatea competițională și să se retragă din eșalonul terț la mijlocul celui de-al 7-lea sezon consecutiv petrecut pe a treia scenă.

Problemele “galben-albaștrilor” au apărut recent, după alegerile locale, iar fricțiunile politice afectează finanțarea grupării găldene, ce nu mai are asigurată finanțarea, nici pentru retur și nici măcar pentru acoperirea restanțelor acumulate în această toamnă.

Proiectul fotbalistic al comunei Galda de Jos este într-un mare impas, o soluție salvatoare fiind… implicarea reprezentanților Universității “1 Decembrie 1918”. Deja s-au purtat discuții între cele două părți, urmând ca în perioada următoare să se limpezească toate aspectele, atât de natură juridică, cât și în ceea ce privește asigurarea părții materiale pentru ca Industria să supraviețuiască.

CSU Alba Iulia a promovat în vara trecut în Liga a 4-a, după ce a disputat în 2019 și finala Cupei României, faza județeană, pe “Cetate”, meci pierdut cu Voința Stremț. Noua reprezentantă a fotbalului din Cetatea Marii Uniri a râvnit la accederea în eșalonul superior, obiectivul ferm al clubului, însă întreruperea campionatului, după două runde din retur, în primăvară, a regăsit-o doar pe poziția secundă, la 5 “lungimi” de CS Ocna Mureș, ce a reprezentat fericit Alba la miniturneul de baraj de la Ungheni. După un sezon abordat cu mari speranțe, CSU Alba Iulia s-a ales doar un un meci de gală în Cupa României, pierdut la Vințu de Jos, după loviturile de departajare, în septembrie, cu surata mai mare, Unirea Alba Iulia, studenții aflându-se în continuare în pauză forțată, până în primăvara anului viitor.

*Daniel Breaz: “Noi ne dorim să preluăm echipa de Liga a 3-a”

Pentru a depăși momentele critice, Industria Galda de Jos trebuie să accepte, dacă negocierile se vor concretiza, să accepte o colaborare cu CSU Alba Iulia. Discuțiile se vor purta pe mai multe paliere, de la organizarea clubului, forma de implicare și de finanțare, lotul de jucători, organigrama clubului în noile condiții și banca tehnică. Daniel Breaz, rectorul instituției de învățământ superior, nu ascunde intențiile CS Universitatea de a prelua, din mers, în această iarnă, poziția din Liga a 3-a.

În acest moment nu este cert dacă Industria va mai continua activitatea pe a treia scenă. Noi suntem interesați, ne punem la masă și discutăm. Dacă reprezentanții Galdei vor să renunțe la echipa de Liga a 3-a, noi ne dorim să ne implicăm, asta dacă lucrurile sunt în regulă din punct de vedere juridic și vom reuși să ne înțelegem. Am studiat statutul clubului ACS Industria și cred că se poate, dar trebuie să găsim cadrul regulamentar pentru a-l prelua. De ce să piardă Alba o reprezentantă în Liga a 3-a???. Fotbalistic, pe termen scurt, scopul clar va fi salvarea de la retrogradare”, a menționat Daniel Breaz.

Industria Galda de Jos a avut, de-a lungul anilor, asigurarea fondurile necesare pentru a activa în Liga a 3-a, în proporție covârșitoare de la Primăria comunei Galda de Jos, bugetul fiind unul decent, chiar mic, pentru acest nivel. După anumite estimări, pentru o prezență decentă în Liga a 3-a, în actualele condiții, cu serii de doar 10 echipe și maximum 7 luni de fotbal pe an (de pildă, în acest an s-au disputat 10 etape, între 12 septembrie și 14 noiembrie), ar fi nevoie de o sumă cifrată la aproximativ 500.000 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea